Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Μικρο-συνέντευξη #2: "Μεγάλοι άνθρωποι και μικρά παιδιά δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια μέσα στην πόλη"


 Δημοσιεύουμε το δεύτερο σχόλιο συμπατριώτη μας.

Δεν γνωστοποιούμε το όνομά του σεβόμενοι την επιθυμία του. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Δηλώνουμε πάντως ότι το σχόλιο δεν είναι κατασκευασμένο, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν. Μας ενδιαφέρει η ουσία των σχολίων, που ελπίζουμε να είναι πολλά, καταγράφοντας πραγματικότητες και καταστάσεις που δεν έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη.

Η Γ.Θ. εργάζεται σε μεσιτικό γραφείο

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.
1. Είστε ικανοποιημένοι με την κίνηση στην επιχείρησή σας;
- Παρ’ όλα όσα ακούγονται και γράφονται για άνθηση του real estate, το γραφείο είναι 50% κάτω από την περσινή χρονιά. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι συνεχείς αλλαγές στην αξία και φορολόγηση των ακινήτων είναι μερικά μόνον που προβληματίζουν τους υποψήφιους αγοραστές, είτε για κατοίκηση είτε για εκμετάλλευση.

2. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
- Δεν υπάρχει λειτουργική κατάσταση τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στην Παροικιά όπου κατοικώ. Η αύξηση του μόνιμου πληθυσμού όσο και των τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς κανένα έργο υποδομής για πολλά χρόνια, έχουν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Έλλειψη ασφαλούς κυκλοφορίας εφόσον δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης, που μειώθηκαν φέτος λόγω του καταυλισμού των τσιγγάνων, καμία απολύτως διαφύλαξη του παραδοσιακού οικισμού από τα τροχοφόρα, μηχανές τρέχουν με ταχύτητα μέσα στα σοκάκια. Μεγάλοι άνθρωποι και μικρά παιδιά δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια μέσα στην πόλη. Ούτε συζήτηση για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

3. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
- Η Δημοτική αρχή δεν αφουγκράζεται τίποτα λες και δεν την ενδιαφέρει το κοινό όφελος των δημοτών. Αδιαφορεί πλήρως για τα παράπονα και τις συστάσεις των κατοίκων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μη θίξει τα κακώς κείμενα, να τα έχει καλά με όλους και να επανεκλεγεί στις επόμενες εκλογές.

4. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας τρία θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
- Σκουπίδια, σχέδιο πόλης Παροικίας, κέντρο Υγείας Πάρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου