Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Μικρο-συνέντευξη #12: "Η Δημοτική Αρχή αποποιείται των ευθυνών της"

 


Δημοσιεύουμε το δωδέκατο σχόλιο συμπατριώτη μας.

Δεν γνωστοποιούμε το όνομά του σεβόμενοι την επιθυμία της. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Δηλώνουμε πάντως ότι το σχόλιο δεν είναι κατασκευασμένο, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν. Μας ενδιαφέρει η ουσία των σχολίων, καταγράφοντας πραγματικότητες και καταστάσεις που δεν έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη.

Μας μίλησε ο Κ.Δ., Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.

1. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
Επικρατεί το απόλυτο χάος στην Παροικία στην περιοχή του λιμανιού με το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Επίσης, πρέπει να βρεθεί λύση με το κυκλοφοριακό. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει 1-1,5 χιλιόμετρο μποτιλιάρισμα στις εισόδους της Παροικιάς και με την αύξηση των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων στο νησί, το πρόβλημα θα οξυνθεί περισσότερο με απρόβλεπτες συνέπειες. Άλλο ένα θέμα είναι η απουσία πεζοδρομίου στον περιφερειακό. Τέλος, τι να πει κανείς για την καθαριότητα, όταν για την ανεπαρκή συλλογή των σκουπιδιών, ο Δήμος επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες.

2. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
- Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και πολιτών, εκτός από μερικές ξύλινες ανακοινώσεις και φωτογραφίσεις οι οποίες  γίνονται περισσότερο για προβολή. Λαϊκές συνελεύσεις δεν γίνονται ή μάλλον αποφεύγονται εν αναμονή των προεκλογικών συγκεντρώσεων και εξαγγελιών κάθε πέντε χρόνια. Η Δημοτική Αρχή αποποιείται των ευθυνών στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, παιδείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος και της καθημερινότητας, παραπέμποντας τους πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων. Οι κάτοικοι της Πάρου ψηφίζουν Δήμαρχο και όχι Υπουργούς. Θέλουν  Δήμαρχο που τους συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους.

3. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
Η υγεία. Το κυκλοφοριακό. Η πάταξη της παραβατικότητας. Η καθαριότητα

4. Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
-Να αξιοποιηθεί το υγειονομικό αεροπλάνο και να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας μέχρι να αποκτήσουμε Νοσοκομείο. Να περιοριστεί η αλόγιστη οικοδόμηση και να ελεγχθεί η νομιμότητα των  κτισμάτων και η κατάληψη των παραλιών. Επίσης υπάρχουν θέματα που χρονίζουν αδικαιολόγητα, όπως:
1. Η αξιοποίηση των Αρχαίων Λατομείων, αφού περιέλθουν απευθείας στην κυριότητα του Δημοσίου και όχι με τεχνάσματα μέσω ιδιωτών.
2. Η άμεση αξιοποίηση του  Αγροκηπίου.
3. Η ανέγερση  νέων αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Παροικίας σε αντικατάσταση των κοντέινερ.
4. Η απόκτηση Κέντρου Πολιτισμού. Είναι ντροπή για την Πάρο να μην διαθέτει  έναν χώρο πολλαπλών χρήσεων για συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια, εκθέσεις, σεμινάρια, ομιλίες κ.α. και να καταφεύγουμε στον χώρο του Αρχίλοχου και του ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου