Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Τρία ερωτήματα για τη Μαρίνα της Νάουσας με δύο αποδέκτες


Την προσεχή Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο θέμα τη Μαρίνα της Νάουσας και με εισηγητή τον Κώστα Ροκονίδα.

Είχε προηγηθεί αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τη δημοτική αρχή για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα συμβαίνοντα στο πολύπαθο τουριστικό καταφύγιο, αλλά ο δήμαρχος έκρινε διαφορετικά.

Προφανώς η παραίτηση του αντιδημάρχου και η αποδοχή της παραίτησης από το δήμαρχο καθώς και οι σχετικές δηλώσεις αμφοτέρων, δεν αποτελούσαν λόγο έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση, που εξαιτίας ενός δημοτικού υπαλλήλου είδε το φως της δημοσιότητας.

Τα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση αυτή είναι πολλά, αλλά εμείς θα θέσουμε επί του παρόντος μόνο τρία.

Το πρώτο απευθύνεται στην πρώην Έπαρχο Πάρου Γρηγορία Πρωτολάτη, η οποία ήταν φορέας υλοποίησης του έργου. Όταν ολοκληρώθηκε το έργο παραδόθηκε στον δήμο με ή χωρίς άδεια;

Το δεύτερο απευθύνεται στον Δήμαρχο. Γιατί επί 8 ή και περισσότερα χρόνια η Μαρίνα λειτουργεί χωρίς άδεια; Ήταν τόσα πολλά και ανυπέρβλητα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έκδοσή της ή υπήρξε κραυγαλέα αδιαφορία;

Το τρίτο απευθύνεται πάλι στο δήμαρχο. Λειτουργώντας το τουριστικό καταφύγιο παρά τη ρητή και έγγραφη απαγόρευσης του Υπουργείου Τουρισμού και με την ανοχή ή την απαγόρευση της λειτουργίας της από το Λιμεναρχείο Πάρου, δεν γνώριζε ότι βάζει τον αντιδήμαρχο και την οικονομική υπηρεσία του δήμου σε περιπέτειες που μπορεί να καταλήξουν στις δικαστικές αίθουσες;

Προειδοποιούμε ότι η δικαιολογία για τις εν γνώσει τους ‘παρατυπίες’, θα είναι το κακομοίρικο ‘προσπαθήσαμε αντί του τίποτα, να έχει κάποια έσοδα ο Δήμος’.
Πληροφοριακά, η ελεγχόμενη στάθμευση πέριξ της Εκατονταπυλιανής, που πάνω από 1,5 χρόνο δεν λειτουργεί λόγω μη τοποθέτησης… μιας πλακέτας, όταν λειτουργούσε, απέδιδε υπερτριπλάσια έσοδα στον Δήμο.

Η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι αστήρικτες δικαιολογίες για μια υπόθεση που μπάζει από παντού, εκτιμούμε ότι θα αναδειχτούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, από τον Κώστα Ροκονίδα.

Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου