Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Για τον Γιατρό

 

Αγαπητέ Γιατρέ,

Από τα σχόλια που συνόδευσαν το άρθρο σου στο διαδίκτυο, η τοπική κοινωνία της Πάρου έδειξε πόσο εκτιμά την επιστημονική σου κατάρτιση, αλλά και την ανθρώπινη συμπεριφορά σου στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Δεν θα αναφερθούμε σ΄αυτά που άλλωστε μας είναι γνωστά από καιρό και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας που υπηρέτησες.

Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι το θάρρος της γνώμης σου. Γιατί οι τολμηροί σπανίζουν, επειδή συνήθως το τίμημα που πληρώνουν είναι ακριβό.

Όταν πήραμε το άρθρο σου και διαβάσαμε το περιεχόμενό του, προβληματιστήκαμε εάν θα έπρεπε να το δημοσιεύσουμε με την υπογραφή σου, επειδή γνωρίζουμε την εκδικητικότητα που διακρίνει το πολιτικό σύστημα, σε όσους ασκούν κριτική στα πεπραγμένα του.

Επικοινωνήσαμε μαζί σου τηλεφωνικά και σε ενημερώσαμε για τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε η δημοσίευσή με την υπογραφή σου. Δεν προλάβαμε να τελειώσουμε τη φράση μας και η απάντηση μας ήρθε αμέσως: «Το άρθρο θα δημοσιευθεί με την υπογραφή μου. Ό,τι γράφω το υπογράφω». 

Από εκείνη την ώρα ανέβηκες ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή μας. Γιατί απέναντι στο κοινό όφελος, δεν λογάριασες καμιά συνέπεια, αλλά είπες τα πράγματα με το όνομά τους και με το δικό σου όνομα.

Νοιώσαμε υπερήφανοι για σένα, γιατί τέτοιους μαχητές χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να λυγίσει την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, που ενώ αποκαλούσε στην αρχή της πανδημίας τους γιατρούς του ΕΣΥ, ήρωες, συνεχίζει να υποβαθμίζει τη δημόσια περίθαλψη, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Σε συγχαίρουμε Γιατρέ, γιατί μας έδωσες και ένα ηχηρό μάθημα αγωνιστικού ήθους, που τόσο έχουμε ανάγκη στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

1 σχόλιο:

  1. ΑΞΙΟΣ ΜΕ ΦΆΡΟ ΤΟ ΈΜΕΊΣ ΚΑΙ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΌΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΆ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΌΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕΣ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή