Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Λίγα λόγια για τη συνοικία του Κάστρου της Παροικιάς

Δεν χρειάζονται πολλά για να νοικοκυρέψουμε τον τόπο μας. Ειλικρινές και συνεχές ενδιαφέρον χρειάζεται και πρακτικό μυαλό.

Ο οικισμός της Παροικιάς διαθέτει στοιχεία μοναδικά που συνθέτουν ολόκληρη την ιστορία της Πάρου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Μόνο μια συνοικία του, το Κάστρο να επισκεφτείς, σ΄αυτήν και μόνο, θα συναντήσεις αρχαιότητες, όπως το ναό της Αθηνάς, το ενετικό κάστρο, κατασκευασμένο από αρχαία μάρμαρα, που θυμίζει την εποχή της φραγκοκρατίας, τα παρεκκλήσια που κατασκευάστηκαν από την εποχή της τουρκοκρατίας και μετά, σπίτια με έντονο το παραδοσιακό χρώμα, βόλτα και στενά δρομάκια και το σήμα κατατεθέν της Παροικιάς, τον άγιο Κωνσταντίνο, που δεσπόζει στην κορυφή του ομώνυμου λόφου με το χιλιοφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα.

Τι χρειάζεται;

Καθαριότητα, αντικατάσταση των φθαρμένων πλακόστρωτων, κατάλληλο φωτισμό με υπογείωση των δικτύων της ΔΕΗ και πληροφοριακή σήμανση πιο οργανωμένη με αντικατάσταση της παλιάς.

Αν εξαιρέσουμε τη δαπάνη της υπογείωσης των δικτύων, τα υπόλοιπα έχουν ελάχιστο κόστος.

Μια μικρή μελέτη χρειάζεται, που μπορεί να γίνει από την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας.

Το γιατί δεν έγιναν αυτά, φταίνε οι δικές μας επιλογές και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουμε. Και από κοντά η δική μας αδιαφορία για τον τόπο μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου