Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Χρειαζόμαστε και άλλα Πάρκινγκ στον Περιφερειακό

 


Η δημοτική αρχή προβάλλει το έργο της , όποιο είναι αυτό και καλά κάνει. Και δική μας δουλειά είναι να επισημαίνουμε τις αδυναμίες της, τα λάθη της και τις παραλείψεις της, για να την βελτιώνουμε.

Γνωρίζουμε ότι γινόμαστε δυσάρεστοι, αφού δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Δεν μας απασχολεί. Μας ενδιαφέρει ο τόπος και η μελλοντική του πορεία.

Η ΔΕΥΑΠ εκτέλεσε ένα μεγάλο έργο. Συνέδεσε την αφαλάτωση του Παρασπόρου με το κεντρικό δίκτυο και τη δεξαμενή των Αγίων Αναργύρων, δημιουργώντας όμως σοβαρά προβλήματα στον πολύπαθο περιφερειακό της Παροικιάς.

Τις μέρες αυτές, μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, ο δρόμος ασφαλτοστρώνεται. Και αυτό είναι καλό.

Όμως υπάρχουν θέματα.

Δεν θα αναφερθούμε στην έλλειψη των πεζοδρομίων, που τον καθιστούν επικίνδυνο για τους πεζούς. Με αυτά ασχοληθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Η απουσία τους, τον έχει καταστήσει άκρως επικίνδυνο, ιδιαίτερα την νύχτα, που ο δημοτικός φωτισμός είναι ελάχιστος.

Θα ασχοληθούμε με την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων παρκινγκ, πέραν των υφισταμένων, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990. Υπάρχουν εκτάσεις δεξιά και αριστερά του περιφερειακού, ευτυχώς ακόμη αδόμητες, που μπορούν να προσθέσουν νέα παρκινγκ στα υπάρχοντα.

Τολμήστε να τις αξιοποιήσετε. Ελάτε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και διαπραγματευτείτε την ενοικίαση ή την αγορά τους. Και εάν δεν υπάρξει συμφωνία προχωρήστε σε απαλλοτριώσεις. Τα χρειαζόμαστε. Και εάν τα οικονομικά διαθέσιμα του Δήμου δεν είναι αρκετά, προχωρήστε σε δανεισμό από Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με δανεισμό αγοράστηκε και το Ξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου