Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Οριστικά στην ιδιοκτησία του δήμου Πάρου το ακίνητο της τρ. Πειραιώς


Το κτίριο που στεγάζει την τράπεζα Πειραιώς, στην πλ. Μαντώς Μαυρογένους, έρχεται οριστικά στην ιδιοκτησία του δήμου Πάρου, ύστερα από την απόφαση του εφετείου Αιγαίου.

Έτσι, ο δήμος Πάρου, δικαιούται πλέον μισθώματα περίπου 200.000 ευρώ (40.000 τον χρόνο), αφού από το 2018 η τράπεζα δεν τα έχει καταβάλλει, ισχυριζόμενη ότι το ακίνητο ήταν ιδιοκτησίας της... Θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε κτιστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της κοινότητας Παροικιάς το 1959 και είχε δωριθεί προκειμένου να στεγαστεί υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας για να εξυπηρετηθεί ο αγροτικός κόσμος του νησιού μας.

Η Αγροτική Τράπεζα ως γνωστόν δεν υπάρχει πλέον και έχει απορροφηθεί το «υγιές» κομμάτι της από την Τράπεζα Πειραιώς (η υπόθεση του «υγιούς» κομματιού της Αγροτικής Τραπέζης και του «χρεωκοπημένου» είναι μία άλλη ιστορία, την οποία κι αυτή την «πλήρωσαν» οι αγρότες του νησιού μας, μέσω της τότε Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου).

Η «σοφία» των δωρητών του οικοπέδου που στην παραχώρηση του 1959 σημείωναν «Εις περίπτωσιν καθ΄ήν καταργηθεί το εν Πάρω κατάστημα της Τραπέζης ή το Γραφείον αυτής ώστε να μην είναι αναγκαίον πλέον αυτή, το κτίριον μετά του εδάφους θα περιέρχηται τη κυριότητι και νομή της δωρητρίας Κοινότητας», έφερε ουσιαστικά -με την απόφαση του εφετείου- τη δικαίωση του δήμου Πάρου και την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης. Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου