Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Εάν η βρύση του σπιτιού του βγάζει νερό, κάποιοι δουλεύουν καθημερινά γι΄αυτό.


Φίλος από τα παλιά μας πλησίασε απογοητευμένος από τη διεθνή κατάσταση και από την ελληνική πραγματικότητα, για μας πει γιατί συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

«Εγώ», μας είπε, «τα παράτησα όλα. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με τα κοινά. Δεν βλέπετε το σφαγείο της Ουκρανίας; Μπορούμε να το αποτρέψουμε;

Δεν βλέπετε τι γίνεται με τις υποκλοπές; Έχεις το κινητό στην τσέπη σου και κουβαλάς μαζί σου ένα ρουφιάνο. Μπορούμε να το αποτρέψουμε; Εγώ το πέταξα και ησύχασα».

Τον ρωτήσαμε, με τι ασχολείται τώρα και πήραμε την απάντηση «Με τίποτα».

Προφανώς είχαμε να κάνουμε με ένα απογοητευμένο και παραιτημένο συμπολίτη μας, που ίσως τον περιτριγυρίζει και η κατάθλιψη ή και για κάποιον που δεν το λέει, αλλά το υπονοεί. « Άς είναι καλά τα κορόιδα που δουλεύουν για μένα, που το διασκεδάζω κιόλας, όταν τους βλέπω να τρέχουν».

Τον ρωτήσαμε, εάν η βρύση του σπιτιού του βγάζει νερό. Μας απάντησε ότι βγάζει. Και εμείς του παρατηρήσαμε, ότι για να βγάζει νερό, κάποιοι δουλεύουν καθημερινά γι΄αυτό. Και εάν δεν υπήρχαν, δεν θα είχε ούτε νερό, ούτε φώτα στους δρόμους, ότι θα κινδύνευε να αρρωστήσει από τα σκουπίδια και ότι θα περπατούσε σε χωματένιους δρόμους μέσα στην πόλη. Κοντολογίς κάποιοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να μπορεί να έχει τα στοιχειώδη.

«Και εσύ, Φίλε μας, τι μας συμβουλεύεις; Να τα βροντήξουμε όλοι κάτω; Μήπως δεν έχεις καταλάβει, ότι κατάντησες ένας κηφήνας που ζεις και αναπνέεις από τη δουλειά των άλλων;»

Πράγματι για το σφαγείο της Ουκρανίας ελάχιστα μπορούμε να πράξουμε. Το ίδιο και για τις υποκλοπές και για πολλά άλλα. Αλλά για τον τόπο μας μπορούμε αρκετά. Αρκεί κάποιοι σαν εσένα αποφασίσουν να βάλουν πλάτη. Ο τόπο μας σε έχει ανάγκη και όλους τους ομοίους σου, που το μόνο που ξέρετε είναι να ασχολείστε μόνο με τον εαυτό σας και να κάνετε κριτική στους λίγους που έχουν το κουράγιο και την αντοχή να σε υπηρετούν και να τα ακούν και από πάνω.

Τώρα που όλες οι δημοτικές παρατάξεις κάνουν αγώνα για να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτιά τους, είναι η ευκαιρία σας, να αποδείξετε ότι δεν έχετε καμιά σχέση με τους κηφήνες του τόπου, που δυστυχώς στις μέρες μας έχουν πολλαπλασιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου