Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Υπάρχει θέμα με τα σκουπίδια

 


Δεν αναφερόμαστε στην καθαριότητα των οικισμών και στα παράπονα των δημοτών για το σοβαρό έλλειμμα που υπάρχει. Το ζούμε καθημερινά και κοστίζει στην ποιότητα της ζωής μας.

Η αναφορά μας γίνεται σε κάτι σοβαρότερο. Στο αδιέξοδο που υπάρχει στο χώρο απόθεσης των απορριμμάτων. Εκεί η εικόνα είναι εφιαλτική.

Το κύτταρο που είχε κατασκευαστεί για την υγειονομική ταφή και κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, έχει καταστραφεί από την υπερφόρτωση. Βλέπεις η πρόνοια απουσιάζει για να μην πούμε καλύτερα η ασχετοσύνη.

Το δεύτερο κύτταρο έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εδώ και χρόνια, αλλά η δημοτική αρχή αδιαφόρησε. Τώρα η Πάρος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα δεδομένου ότι και τα σκουπίδια της Αντιπάρου μεταφέρονται στον ίδιο χώρο.

Είναι από τα οξύτερα προβλήματα του νησιού, που μπορεί να μην είναι ορατά, όμως μολύνουν το περιβάλλον, σε βάθος χρόνου τον υδροφόρο ορίζοντα και υποβαθμίζουν τις γύρω ιδιοκτησίες.

Όμως τα προβλήματα αυτά μπορούν να περιμένουν, αφού επικοινωνιακά δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση.

Το χαρτί περιτυλίγματος προβάλλουμε εν όψει των εκλογών και όχι το περιεχόμενο.

Επειδή όμως πλησιάζει η τουριστική περίοδος, μήπως η αντιπολίτευση θα έπρεπε να φέρει και πάλι το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Το καλοκαίρι προβλέπεται εκρηκτικό και η δημοτική αρχή έχει τους λόγους της να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Ένα πρόβλημα που γίνεται όλο και πιο σύνθετο, αφού εμπλέκεται πλέον και η Περιφέρεια και θα υπάρξει αύξηση και των σχετικών δημοτικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου