Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Κάτι δεν πάει καλά στην Αγκαιριά και την Αλυκή


Συζητούσαμε με φιλικό μας πρόσωπο από την Αλυκή. Μας σχολίασε το λιμενικό έργο που δεν έλυσε επαρκώς το πρόβλημα του ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών, που εξαφάνισε την αμμουδιά σε τμήμα της παραλίας και που τα τουριστικά σκάφη τα οποία επισκέπτονται την περιοχή δημιουργούν πρόβλημα στα αλιευτικά. Μας είπε επίσης, ότι το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι η έλλειψη αποχέτευσης.

Και συνέχισε: «Υπάρχει αδιαφορία των κατοίκων για τα προβλήματα της Αλυκής».

Τον ρωτήσαμε, εάν οι κάτοικοι έχουν διάθεση να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων και η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική.

«Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι ελάχιστο έως μηδενικό» μας είπε. «Δεν υπάρχει διάθεση συμμετοχής. Άτομα υπάρχουν που θα μπορούσαν να στελεχώσουν και τα 3 ψηφοδέλτια και με γυναίκες και με άνδρες. Η περιοχή διαθέτει αξιόλογο στελεχικό δυναμικό. Όμως προτιμούν να απέχουν και να ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους. Βλέπετε ο τουρισμός στη περιοχή βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη και ίσως αυτός να είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας. Υπάρχει όμως και απογοήτευση. Η δημοτική αρχή Κωβαίου, αν και διοικεί το δήμο και την κοινότητα Αγκαιριάς 8 ολόκληρα χρόνια, δεν καταπιάστηκε με το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης. Έμεινε στις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις και αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας».

Εάν, όσα ανέφερε ο συνομιλητής μας, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε δεν πάμε καλά. Η Πάρος έχει πολλά προβλήματα που ζητούν λύση. Και εάν προκύψει νέα δημοτική αρχή, δεν θα ξέρει από πού να αρχίσει. Και είναι φυσικό οι περιοχές της Πάρου που θα έχουν δυναμική παρουσία στα δημοτικά όργανα και ιδιαίτερα στα κοινοτικά συμβούλια να είναι αυτές που θα βγουν κερδισμένες.

Εάν η Αγκαιριά – Αλυκή δεν έχει δυναμική εκπροσώπηση, θα κινδυνέψει να χάσει και την αποχέτευση και άλλα έργα αναγκαία που θα βελτιώσουν την τουριστική υποδομή, αλλά και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Και αυτό θα χρεωθεί στην αδιαφορία τους και όχι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, όποια κι αν προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αγάπη για έναν τόπο αποδεικνύεται με έργα και όχι με κούφια λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου