Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Η περίπτωση της Μυκόνου και εμείς


Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ναυαρχίδα της δεξιάς, αναφερόμενη στη Μύκονο και στα όσα συμβαίνουν στο πλέον ανά τον κόσμο γνωστό νησί, στο επί χρόνια τουριστικό μοντέλο, γράφει μεταξύ άλλων σε κύριο άρθρο: «… η Μύκονος είναι πολύτιμο σήμα … από το μέλλον. Δείχνει που κινδυνεύει να καταλήξει ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Χώρας».

Και αυτό το μέλλον, που είναι ήδη παρόν στη Μύκονο εδώ και χρόνια, έρχεται με μεγάλη ταχύτητα στο νησί μας.

Το νησί της διασκέδασης και της ακολασίας, όπου η κάθε διαστροφή είναι παρούσα, αρκεί να έχεις λεφτά, το νησί που οι αρχαιολόγοι που το ανέδειξαν τη δεκαετία του ΄50 και του ΄60 τρώνε ξύλο τώρα, επειδή κάνουν τη δουλειά τους, οι φουσκωτοί που όποιος φέρνει αντιρρήσεις, παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή του, η ανοχή που δείχνει διαχρονικά η πολιτεία, δημιούργησαν τέτοια και τόση αναρχία, που οι των Εξαρχείων θα τη ζήλευαν, εάν έκαναν μια βόλτα στη Μύκονο.

Και βέβαια δεν μιλάμε για την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, που εκτός από το τείχος του Βερολίνου, τώρα έχουμε καταγεγραμμένο και το τείχος της Μυκόνου.

Από το 2016 οι υπηρεσίες του κράτους «προσπαθούν» να το κατεδαφίσουν και δεν τα καταφέρνουν. Και έχουν περάσει από τότε 7 ολόκληρα χρόνια.

Τα όσα πιο πάνω περιληπτικά περιγράψαμε, έχουν αρχίσει να κάνουν τη εμφάνισή τους και στο νησί μας, επειδή η ανοχή μας περισσεύει.

Στις μέρες μας, που το χρήμα αποτελεί θεότητα που τη λατρεύουμε, που ξεπουλάμε τη γη των πατέρων μας, που χτίζονται βίλες πολυτελείας, που αγοράζονται συνειδήσεις από τους ήδη εγκατεστημένους στο νησί μας οικονομικά ισχυρούς, κάτι πρέπει να κάνουμε.

Η μικρή γειτονική μας Σίφνος αντιστέκεται σε ανάλογα φαινόμενα και ζητά να σταματήσει η εκτός οικισμών δόμηση και η νέα μόδα με τα υπόσκαφα.

Η Πάρος διαθέτει ακόμα δυνάμεις, που μπορούν να αντισταθούν σ΄αυτά που έρχονται. Θα το τολμήσουν; Οι δημοτικές εκλογές μας δίνουν τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Η ψήφος είναι δύναμη.

Θα την αξιοποιήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου