Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Όλα εκ του προχείρου

 

Η προσφυγή γονέα μαθητή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της μετεγκατάστασής του Ωδείου έβγαλε στην επιφάνεια την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τις υποθέσεις του δήμου.

Μια σοβαρότατη επιτροπή που αξιολογεί την καταλληλότητα των δημοτικών κτηρίων, ενώ ήταν κολοβή, δηλ. με μειωμένη σύνθεση, άρα μη νόμιμη, έκρινε κατάλληλο το κτήριο που πρόκειται να μεταστεγάσει το δημοτικό Ωδείο.

Και τώρα τι γίνεται;

Πάνω από δύο χρόνια είχε στη διάθεσή της η δημοτική αρχή, για λύσει το πρόβλημα της στέγασης της πολεοδομίας.

Και όταν η κατάσταση έφτασε στο μη παραπέρα, βρήκε τη λύση:
Να ξεσπιτώσει το Ωδείο!

Η απειλή, ότι οι υποθέσεις των δημοτών που σχετίζονται με την πολεοδομία θα διεκπεραιώνονται από υπηρεσίες των Αθηνών, εάν δεν βρεθεί κτήριο, δεν πείθει.

Κτήρια υπάρχουν για την εγκατάσταση της πολεοδομίας, ως προσωρινή λύση.

Π.χ. είναι το κτήριο που στεγάζει την κοινότητα Πάρου, που ελάχιστα χρησιμοποιείται, είναι ο όροφος πάνω από το ΚΑΠΗ, είναι το ακίνητο που νοικιάζει ο δήμος στον περιφερειακό της Παροικιάς και ως ίσως μόνιμη λύση, το κτήριο Περαντινού πλησίον του δημαρχείου, που είναι κλειστό και ερειπωμένο, αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε σαν πιθανά, και μόνο και για να δείξουμε ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για εξέταση, αλλά η δημοτική αρχή, εκτός των άλλων, επέλεξε αυτήν που κατα τη γνώμη της θα ήταν η καλύτερη.

Και ως συνήθως, έκανε λάθος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου