Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Εκλογές; Σοβαρά; Πότε;

 

Κύριε διαχειριστή του blog,

Σε 10 μέρες έχουμε εκλογές.

Το ξέρετε;

Όχι, δεν σας ειρωνεύομαι.

Συμπολίτης μας, βαρυμένος με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, σε συζήτηση που είχαμε, μου είπε ότι άκουσε κάτι για εκλογές, αλλά δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν.

Τον ενημέρωσα, καθότι πιστεύω ότι είμαι ενεργός πολίτης και πήρα την απάντηση, ότι εάν είναι καλός ο καιρός, θα πάει για ψάρεμα!!!

Του αντέτεινα, ότι αποτελεί ευκαιρία, που μόνο η δημοκρατία του δίνει, να καθορίσει την πορεία της Χώρας και τη δική του και αντί απαντήσεως άρχισε να γελάει.

Και όταν σταμάτησε το γέλιο, μου είπε: «Άκουσε, Φίλε μου, είτε πάω να ψηφίσω είτε όχι, άλλοι κάνουν και θα κάνουν κουμάντο στη Χώρα. Οι Γερμανοί τα αγόρασαν όλα και οι Αμερικάνοι εκτός από τη Λάρισα και τη Σούδα στην Κρήτη, έφτιαξαν και μια τεράστια βάση στην Αλεξανδρούπολη, λόγω Ουκρανίας. Να πάω να ψηφίσω για ποιο λόγο, αφού αυτοί είναι με ή χωρίς εκλογές τα αφεντικά; Δεν πήρες είδηση ότι οι πρεσβείες ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις;»

Όταν έμεινα μόνος με έπιασε μελαγχολία, γιατί κατάλαβα ότι δεν είναι ο μόνος που κάνει τέτοιες σκέψεις. Το πολιτικό μας σύστημα πάει κατά διαόλου και οι πολιτικοί μας δεν έχουν πάρει χαμπάρι, ότι οι πολίτες τους έχουν εγκαταλείψει. Δεν πιστεύουν στην πολιτική και τους πολιτικούς. Αισθάνονται προδομένοι, έχουν κλειστεί στο καβούκι τους και κοιτούν πως θα τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Και αυτό είναι ότι χειρότερο.

Θα πάω να ψηφίζω, έχοντας περιορισμένες ελπίδες, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και χωρίς να μου διαφεύγει, ότι η κρίση που για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα σε όλους τους τομείς δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα προκύψει, χωρίς να υπάρξει κάποια εθνική τραγωδία, όπως συνέβη με την Κύπρο το 1974, που οι γείτονες μας άρπαξαν το μισό νησί.

Φιλικά

Αναγνώστης σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου