Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ


 Στο νησί μας απουσιάζει ένα κέντρο παραγωγής πολιτικής, που θα επεξεργαστεί λεπτομερές σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον (φυσικό και δομημένο) και με ποιότητα ζωής για όλους εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σ΄αυτό.

Οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, που αυτές κυρίως θα έπρεπε να επεξεργαστούν πολιτικές με αναφορά στο νησί μας, δεν το πράττουν ή το πράττουν εκ του προχείρου. Συνήθως αφυπνίζονται παραμονές εκλογών ή όταν επισκέπτεται το νησί κάποιο κεντρικό στέλεχος.

Οι δημοτικές παρατάξεις, που συγκροτούνται παραμονές δημοτικών εκλογών, την επομένη αυτών υπολειτουργούν ή διαλύονται, άρα ούτε από αυτές μπορεί να προκύψει κάτι το ουσιαστικό.

Η παρούσα δημοτική αρχή ακολουθώντας πιστά την πεπατημένη, ενεργεί χωρίς πρόγραμμα και με νοοτροπία διαχείρισης και είτε εκμεταλλεύεται είτε σύρεται μόνο από την εκάστοτε συγκυρία (π.χ. Aegean –  Αεροδρόμιο, MASTER PLAN Λιμανιού).

Αποτέλεσμα: το νησί πορεύεται στο μέλλον χωρίς πυξίδα, και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό για όλους μας.

Κάποιοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούμε και κυρίως σ΄αυτούς απευθυνόμαστε.

Ο εφησυχασμός, η αδράνεια, η ανοχή σε φιλόδοξα άτομα που νοιάζονται για μια καρέκλα στο Δήμο, χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις για να την τιμήσουν, θα οδηγήσουν σε αρνητικές και δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις, πολύ χειρότερες από αυτές που βιώνουμε.

Είναι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να συγκροτηθεί το κέντρο παραγωγής πολιτικής που αναφέρθηκε στην αρχή.  Όμως για να υπάρξει, προϋπόθεση είναι η συγκρότηση δημοτικής παράταξης  με αρχές, πρόγραμμα, διάρκεια και απαλλαγμένη από στείρους κομματικούς εναγκαλισμούς, που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ρεαλιστικής πολιτικής.
Έτσι θα είναι δυνατόν να διεκδικηθεί με αξιώσεις η διοίκηση του δήμου μας.

Δυνάμεις αυτής της ποιότητας στο νησί μας υπάρχουν.

Είναι καιρός να βγουν στο προσκήνιο και να πάρουν πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου