Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ


Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή, γιορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι Επίσκοποι: Παροναξίας Καλλίνικος, Χρυσουπόλεως Εμμανουήλ, Φιλαδέλφειας Μελίτων, Κεράμων Βαρθολομαίος.

Επίσημοι που παρέστησαν: Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Συρμαλένιος, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου Κων/νος Μπιζάς, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Δήμαρχος Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος.

Τα πλοία που ήταν στο Λιμάνι, συνεόρτασαν με παρατεταμένα σφυρίγματα.

Το βράδυ έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις στην παραλία, με χορευτικά συγκροτήματα και ρίψη βεγγαλικών.

Και του χρόνου να είμαστε καλά,
ΑΛΛΑ
υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που επισημάνθηκαν και από επισκέπτες αλλά και από συμπολίτες μας, και θα πρέπει μέχρι του χρόνου, να έχουν διευθετηθεί:

1.       Κουτσούρεμα της Λιτανείας, με κατάληξη στο Λιμάνι. Πατροπαράδοτα, η Λιτανεία περνάει από όλη την Πόλη. Η δικαιολογία του Covid 19 είναι άκυρη, καθώς δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας οι δε μάσκες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

2.       Η ΕΡΤ, πάντοτε παρούσα αυτές τις μέρες, φέτος ήταν τελείως απούσα, υποβαθμίζοντας τον πανηγυρισμό που παρίσταται ο Ανώτατος Άρχων της χώρας.

3.      Τα βεγγαλικά ήταν εντυπωσιακά και άφθονα μεν, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μετά τις συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού της Κοινότητας Πάρου, τα 5-10 λεπτά φωταψίας, καταναλώνουν πάνω από το 50% των ετήσιων εξόδων της.
Μήπως είναι καιρός το θέμα να μπει σε νέες βάσεις;

3 σχόλια:

  1. Την παρτίδα έσωσαν τό Ναυτικο μας που παρελασαν τουλάχιστον από την μισή παραλια 'αφού δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος να τους πει ότι υπάρχει συνέχεια της παραλιας'και μας έκαναν να νιώσουμε Δεκαπενταύγουστο. Ευγε στο Ναυτικό για τους άλλους ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους εορτασμούς παρευρέθη και ο αρχηγός του πολεμικού μας ναυτικού
    Αστοχία που δεν τον αναφέρετε μεταξύ των επισήμων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος Covid ;;;;; Είναι ντροπή μια τέτοια δικαιολογία δεν υπαρχουν πουθενα πια μέτρα ο ένας είναι πανω στον άλλον ειδικά αυτο το καλοκαίρι !
    Μην υποτιμούν πια τόσο την νοημοσύνη μας είναι εξοργιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή