Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ

 

Η Ελληνική Πολιτεία σε μια καλή της φάση και έπειτα από πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά δημιούργησε το ΕΣΥ και στη θέση των υγειονομικών σταθμών τα Κέντρα Υγείας.

Ήταν τότε που ιδρύθηκαν και διοικούσες επιτροπές στα Κ.Υ. στις οποίες συμμετείχε και συμμετέχει εκπρόσωπος του Δήμου. Πέρα όμως από αυτή τη θεσμοθετημένη θέση του δημοτικού εκπροσώπου, με την οποία η πολιτεία αναγνωρίζει τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στα της δημόσιας υγείας υπάρχει και το παρεμβατικό ενδιαφέρον του Δήμου προς το υπουργείο Υγείας με προτάσεις που θα βελτιώσουν την παροχή των δημόσιων υπηρεσιών στην υγεία.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από κάποια ηχηρά και επικοινωνιακά, επί της ουσίας δεν έγινε τίποτε απολύτως σε επίπεδο δημοτικών παρεμβάσεων προς την κυβέρνηση.

Εμείς, εάν ευδοκιμήσει η προσπάθεια μας και πάρει σάρκα και οστά μια όντως αυτοδιοικητική δημοτική παράταξη, το πρώτο που θα θέσουμε προς την όποια κυβέρνηση είναι η βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Είναι ανεπίτρεπτο για ένα μόνιμο πληθυσμό 15.000 κατοίκων που σταδιακά φτάνει λόγω τουρισμού να προσεγγίζει πληθυσμούς μεγάλων πόλεων όπως είναι η Λάρισα ή τα Γιάννενα, να μην υπάρχουν σύγχρονες Δημόσιες δομές υγείας.

Αυτή τη φορά θα πρέπει να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με την υγεία μας και να απαλλαγούμε από τον άρρωστο εγωκεντρισμό μας, ότι θα αρρωστήσουν όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου