Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Συχνά μια κρίση οδηγεί σε νέο ξεκίνημα


Πρόκειται για τον ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο, τον «ΑΡΧΙΛΟΧΟ».

Ιδρύθηκε το 1976 ως αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος από τη συρραφή δύο καταστατικών:
του Εθνικού Πειραιώς και του πολιτιστικού συλλόγου Καισαριανής.

Από το ξεκίνημά του πολεμήθηκε από τις συντηρητικές δυνάμεις του νησιού, όσο κανένας άλλος σύλλογος, αλλά άντεξε και μεγαλούργησε.

Από τον «Αρχίλοχο» ξεκίνησε το πρώτο χορευτικό της Πάρου με δασκάλα τη γυμνάστρια Μαρία Τριπολιτσιώτου, η μουσική παιδεία της Πάρου με το Νίκο Σαρρή, τον Αριστείδη Βαρριά, τον Αλέξη Γκόκα κ.ά., το ελεύθερο βήμα  με το Χρίστο Γεωργούση.

Στον «Αρχίλοχο» είδαν το φως οι αφίσες του Στέλιου Γκίκα που κοσμούν την  αίθουσά του, τη μοναδική  αίθουσα πολιτισμού που διαθέτει η Παροικιά, που και αυτή υπάρχει χάρη στον ΑΡΧΙΛΟΧΟ και στο μεράκι δραστήριων μελών του.

Στην ακμή του, με πρόεδρο τον αείμνηστο συμβολαιογράφο Δημήτρη Κονδύλη, σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε συγκέντρωνε 2.500 κόσμο.

Αυτός ήταν ο ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ που είχε δημόσια άποψη και θέση για κάθε ζήτημα που αφορούσε την παριανή κοινωνία.

Βαριά η κληρονομιά προς του νεότερους συνεχιστές και ακόμα πιο βαρύ το όνομα.

Χρέος του Διοικητικού του Συμβουλίου είναι η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των μελών του για να συζητηθούν ανοιχτά όλα όσα έχουν οδηγήσει στην τωρινή κρίση και στις  παραιτήσεις.

Συχνά μια κρίση οδηγεί σε νέο ξεκίνημα και αυτή είναι η δική μας ευχή: να δούμε και πάλι τον ΑΡΧΙΛΟΧΟ πρωτοπόρο, με πολιτιστικές δράσεις και συμμέτοχο σε προσπάθειες που θα βγάλουν την τοπική μας κοινωνία από το τέλμα που την χαρακτηρίζει.

Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου