Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Η υπουργός Πολιτισμού και η Πάρος

 

Μαρμάρινη κεφαλή γυναίκας που βρέθηκε στη λεκάνη του Αγίου Νικολάου

Η κυρία Λίνα Μενδώνη είναι γνωστή εις τους παροικούντας την Πάρο.

Πολιτικό τέκνο της πρώην υπουργού, Ελισάβετ Παπαζώη, παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού επί ΠΑΣΟΚ, ως γενική γραμματέας, για πολλά χρόνια και τώρα επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, αναβαθμισμένη σε υπουργό στο ίδιο υπουργείο μοιάζει να είναι αναντικατάστατη.

Αρχαιολόγος η ίδια, εργασιομανής, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τις αρχαιότητες της Πάρου, όχι μόνο αυτές που ανέδειξε η Φωτεινή Ζαφειροπούλου ή ο Γιάννος Κουράγιος, αλλά και αυτές που βρίσκονται καλά φυλαγμένες υπό το έδαφος και στο θαλάσσιο χώρο, στη λεκάνη του Αγίου Νικολάου στην Παροικιά.

Και επειδή κάτι γνωρίζουμε και εμείς για τις τελευταίες, εκτιμούμε ότι εύκολα θα μπορούσαν να ανασυρθούν από το βυθό και να ελευθερωθεί ο πολύτιμος αυτός χώρος.

Θέματα με την αρχαιολογική υπηρεσία η Πάρος έχει πολλά, για τα οποία θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα.

Όμως για το συγκεκριμένο αρχαιολογικό έργο ανάσυρσης των αρχαιοτήτων από το βυθό, θα μπορούσε να είχε υπάρξει αποτέλεσμα, εάν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον από το δήμαρχο.

Ακόμα και από την Ελισάβετ Παπαζώη θα μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση, εάν της είχε ζητηθεί.

Αλλά για ποιον δήμαρχο μιλάμε τώρα; Γι΄αυτόν που πέταξε στα σκουπίδια την εισήγησή της για το πάρκο του Αη Γιάννη του Δέτη, ένα στολίδι που όλοι καμαρώνουμε και που είναι δικό της δημιούργημα;

Η Παπαζώη υπήρξε και παραμένει κεφάλαιο για την Πάρο. Και αυτό το κεφάλαιο, εάν ευδοκιμήσει η προσπάθειά μας, εμείς θα το αξιοποιήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου