Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Μικρο-συνέντευξη #14: "πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα"

 

Δημοσιεύουμε το δέκατο τέταρτο σχόλιο συμπατριώτισσάς μας.

Μας μίλησε η Σπυριδούλα Καβάλλη, διακοσμήτρια που εργάζεται σε τεχνική κατασκευαστική εταιρεία.

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.
1. Είστε ικανοποιημένοι με την κίνηση στην επιχείρησή σας;
Η κίνηση στην εταιρεία που δουλεύω είναι γενικά αυξημένη αλλά την περίοδο του καλοκαιριού γίνεται ιδιαίτερα κουραστική και πιεστική.

2. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
- Η κούραση σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί, και στη κακή κατάσταση των δρόμων. Επίσης σχεδόν καμία επιχείρηση στο τομέα της κατασκευής δεν είναι σε τέτοιο βαθμό οργανωμένη για να αντέχει τέτοια πίεση και καθημερινά αντιμετωπίζουμε εξαντλημένους υπαλλήλους και εργάτες. Οι δημόσιες υπηρεσίες φανερά υποστελεχωμένες, αποδίδουν με μεγάλη καθυστέρηση. Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν στα όριά τους οι τροφοδοσία τους γίνεται με δυσκολίες λόγω και της πίεσης στις μεταφορές. Τελικά πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.

3. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
- Πιστεύω ότι η Δημοτική αρχή κάνει πως ακούει, αλλά βρίσκεται μακριά από το να οργανωθεί για να μπορέσει να αποδώσει. Κυρίως κουκουλώνει τα προβλήματα και δίνει λάθος προτεραιότητες. Όσα έργα καταφέρνει να ξεκινήσει, μένουν ημιτελή. Αλλά το χειρότερο πιστεύω είναι, ότι δεν υπάρχει καμία διαχείριση των φυσικών πόρων του νησιού ενώ στο τομέα της καθαριότητας παρόλο που φαίνεται να προσπαθεί δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών, οικιακών, οικοδομικών, ανακυκλώσιμων κλπ με αποτέλεσμα εκεί που καταλήγουν να επικρατεί χάος.

4. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας τρία θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
- Δημόσιο σύστημα  υγείας του νησιού, κυκλοφοριακό, διαχείριση απορριμμάτων.

5. Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
-Σίγουρα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα στη πορεία που έχει πάρει το νησί και να ορίσουμε ποια πραγματικά θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου