Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Μικρο-συνέντευξη #16: "Στο χέρι των δημοτών είναι η επιλογή άλλου επίπεδου εκπρόσωπων."

 


Δημοσιεύουμε το δέκατο έκτο σχόλιο συμπατριώτη μας.

Δεν γνωστοποιούμε το όνομά της σεβόμενοι την επιθυμία της. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Μας ενδιαφέρει η ουσία των σχολίων, που ελπίζουμε να είναι πολλά, καταγράφοντας πραγματικότητες και καταστάσεις που δεν έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη.

Μας μίλησε ο Μ.Δ. που εργάζεται στον Ξενοδοχειακό/Τουριστικό Κλάδο.

Είμαστε μετά την μέση της Τουριστικής Περιόδου 2022.

1. Είστε ικανοποιημένοι με την κίνηση στην επιχείρησή σας;
-Ναι γιατί φέτος οι αφίξεις αριθμητικά, ήταν σε επίπεδο προ κρίσης και η κίνηση ήταν ικανοποιητική , με την κλασσική πτώση ποιότητας τουριστών του Αυγούστου.

2. Είστε γενικά ικανοποιημένοι με την λειτουργική κατάσταση (καθημερινότητα, υπηρεσίες, κυκλοφοριακό κλπ) της Πόλης σας;
-Το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η κατάσταση σε όλο σχεδόν το νησί είναι απελπιστική. Οι δυο πόλοι Παροικία και  Νάουσα υποφέρουν περισσότερο και φυσικά πλήττονται από το κυκλοφοριακό και την στάθμευση. Η διασταύρωση ‘Γκίκα’ δημιουργεί πρόβλημα υπερτοπικού μεγέθους πλέον. Το νησί είναι πάρα  πολύ μικρό και φυσικά ο επισκέπτης επιθυμεί να πάει παντού, αλλά μάλλον το μετανιώνει αν  επισκεφθεί την Παροικία.
Αλλά ακόμη όπου και να μένεις καλείσαι να την επισκεφθείς γιατί είναι διοικητικό κέντρο. Στάθμευση;;

Σκουπίδια, νερό και σωστή λειτουργία βιολογικών άλλο ένα θέμα , λόγω της έντονης εποχικότητας. Ενώ  το ξέρουμε όμως αυτό και πρέπει να οργανωθεί καλύτερα ο Δήμος και φυσικά να δούμε στ’ αλήθεια με τι άδειες γίνονται οι πισίνες….

3. Θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα προβλήματα των Δημοτών και δίνει λύσεις;
-Είναι φανερό ότι αυτό δεν συμβαίνει, γιατί πολλά  προβλήματα παραμένουν και δεν αντιμετωπίζονται. Διαχειρίζεται μία καθημερινότητα μέτρια και δεν δρα, δυστυχώς. Ο δήμος την στιγμή που είμαστε ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός, πρέπει να σκέπτεται και να δρα σαν ένας δήμος της Ευρώπης. Να σχεδιάζει, να προλαβαίνει, να έχει όραμα και πρόγραμμα υποδομών. Που είναι οι υποδομές για την προσέγγιση τουριστικών σκαφών, τα πλωτά πχ, που συζητάμε χρόνια; Που είναι η πίεση για ένα καλύτερο κέντρο υγείας; Που είναι η λύση του κυκλοφοριακού στον περιφερειακό της Παροικίας που έχει μποτιλιάρισμα και τον χειμώνα;

4. Κατά την γνώμη σας, πείτε μας τρία θέματα που θεωρείτε ότι χρειάζονται άμεση βελτίωση.
-Κυκλοφοριακό, απόβλητα, κέντρο υγείας.

5. Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;
-Σημαντικό ρόλο στην κακή κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί παίζει το εκλογικό σύστημα που δίνει μεγάλη ισχύ σε ένα συνδυασμό και έτσι αυτός εφησυχάζει. Ένα πραγματικό σύστημα απλής αναλογικής θα δώσει ένα δημοτικό συμβούλιο, αλλά και όργανα που θα δουλέψουν συνεργαζόμενα και όχι για να εξυπηρετήσουν προεκλογικά γραμμάτια και μεγάλα σόγια. Ευτυχώς που κάτι ξεφεύγει από τα φάλτσα  και το μαθαίνουμε από την διαύγεια. Στο χέρι των δημοτών είναι βέβαια και η επιλογή άλλου επίπεδου εκπρόσωπων.

1 σχόλιο:

  1. Η τουριστική ανάπτυξη φέρνει χρήμα και προβλήματα. Υγεία και απόβλητα σε πρώτη φάση το κυκλοφοριακό δεν θα λυθεί γιατί το λιμάνι είναι μέσα στην παλιά πόλη που δεν μπορεί να έχει οδικό δίκτυο σύγχρονο. Όσο για τον εκλογικό νόμο δεν θα προσφέρει τίποτα. Ο Δήμος δεν θα πρέπει να έχει κομματικό χρώμα αλλά ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και όχι την καρέκλα και τους τίτλους. Ο λαός να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή