Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Αλυκή: Οικισμός με δυναμική τουριστική ανάπτυξη χωρίς αποχέτευση

 

Τα τελευταία χρόνια η Αλυκή και η ευρύτερη περιοχή εμφανίζει εντυπωσιακή τουριστική ανάπτυξη. Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και η κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών παρουσιάζουν συνεχή αύξηση και αυτό δημιουργεί υποχρεώσεις κυρίως από τη δημοτική αρχή και για έλεγχο της ασυδοσίας που έχει κάνει την εμφάνισή της και εδώ αλλά κυρίως για έργα υποδομής.

Έχουμε και στην Αλυκή καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Είναι γνωστή άλλωστε η αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, που έφτασε στο σημείο να ματαιώσει την καθιερωμένη εδώ και χρόνια εκδήλωση της 6ης Αυγούστου, μετά την άρνηση επιχειρηματία να απομακρύνει τραπεζοκαθίσματα από το χώρο που επρόκειτο να γίνει.

Όμως το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι η αποχέτευση.
Είναι γνωστές οι προσπάθειες που έγιναν πριν από 20 χρόνια για να αποκτήσει η περιοχή δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Γνωστό είναι επίσης και ποιοι ακύρωσαν το έργο που είχε φτάσει στο στάδιο της μελέτης.

Αλλά ότι έγινε, έγινε. Το ζήτημα είναι τώρα τι γίνεται. Ο Δήμος έχει βρει το χώρο εγκατάστασης του βιολογικού; Και εάν ναι, έχει προχωρήσει σε χωροθέτηση του χώρου; Η τοπική κοινότητα έχει πιέσει τη δημοτική αρχή για να προχωρήσει αυτό το ζωτικής σημασία έργο; Γιατί δεν αρκούν οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις, όταν έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια με την ίδια δημοτική αρχή χωρίς να έχει γίνει κάτι το ουσιαστικό. Εκτός εάν η ΔΕΥΑΠ έχει προχωρήσει σε ενέργειες που εμείς αγνοούμε.

Πάντως, όπως και να έχει, εμείς επισημαίνουμε ότι όσο περνούν τα χρόνια τόσο και θα δυσκολεύουν έργα αυτής της κλίμακας, γιατί κανένας δεν θέλει ένα βιολογικό καθαρισμό δίπλα στο σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου