Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Η αξιοποίηση τη δημοτικής περιουσίας είναι το ζητούμενο και όχι οι πανηγυρισμοί της δημοτικής αρχής

Πανηγυρίζει με δελτίο τύπου ο Δήμαρχος για την έκταση του παλαιού αεροδρομίου που με την 103/2022 απόφαση του Εφετείου Αιγαίου περιήλθε στην κυριότητα του δήμου.

Το οποίο αναμφισβήτητα, είναι επιτυχία του δικηγόρου του δήμου κ. Κώστα Φιφλή.

Πρόκειται για μια έκταση 223 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 188 προήλθαν από δωρεά του αείμνηστου Νικολάου Παντελαίου και τα υπόλοιπα 35 στρέμματα από αγορά του Δήμου. Η έκταση αυτή επί δημαρχίας Στέλιου Φραγκούλη παραχωρήθηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με όρο:
Να επιστραφεί η έκταση στον Δήμο, εάν παύσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο. Όπερ και εγένετο με τη βούλα του δικαστηρίου.

Το πρόβλημα όμως είναι άλλο και εκεί θα εστιάσουμε.
Στην αδράνεια της δημοτικής αρχής (για να μη πούμε ανικανότητά της) όχι μόνον να αξιοποιήσει, αλλά και απλά να διαχειριστεί σωστά τη δημοτική περιουσία.
Παραδείγματα:

Το Αγροκήπιο της Παροικιάς ρημάζει πάνω από 20 χρόνια και είναι πολλά τα στρέμματα εντός του οικισμού, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει το στολίδι της Παροικιάς.
Το κληροδότημα Κρίσπη  στην Πεντέλη, καταπατημένο στο παρελθόν, σήμερα κανείς δεν ξέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Το Φραγκομονάστηρο στην Παροικιά, που συμμετέχει ιδιοκτησιακά ο δήμος με ποσοστό 40% παραμένει ερειπωμένο και αναξιοποίητο.
Το ακίνητο που στεγάζει την τράπεζα Πειραιώς, φιλέτο στην είσοδο της Παροικίας, από κακούς αρχικά χειρισμούς, αφέθηκε να σέρνεται στα δικαστήρια, χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιο δικαστικό στάδιο βρίσκεται η υπόθεση.
Το λεγόμενο ‘Κοινοτικό Καφενείο’, άλλο φιλέτο μπροστά στο Λιμάνι, αντί να αποφέρει έσοδα με την σέσουλα, τελικά… προβληματικό!
Ο Ξενώνας στην Μάρπησσα, που αφού αφέθηκε να ερειπώσει καλά-καλά, τώρα ετοιμάζονται (λένε…) να τον ‘αξιοποιήσουν’. À la 'Ξενώνας Νάουσας'.
Ο Ξενώνας Λευκών. Ξέρετε: Προσεχώς Πολεοδομία Πάρου. Στο Ισόγειο.
Το Ωδείο. Αναστατώθηκε η Παριανή κοινωνία, γίναμε μαλλιά κουβάρια, για να…μείνει εκεί που είναι.
Το Δημαρχείο: Κτήριο του 1955, που μετά την αρχική μετασκευή του, δεν μπορεί να γίνει ούτε μια σωστή επισκευή.
Η πρόσφατη ιστορία με την Μαρίνα της Νάουσας…

Πανηγυρισμοί λοιπόν από το Δήμαρχο και εικονική πραγματικότητα για έργα που θα γίνουν στο χώρο του παλιού αεροδρομίου, αλλά, εάν για το Αγροκήπιο πέρασαν 20 χρόνια χωρίς να έχει γίνει τίποτα, εκτός από έναν υποτυπώδη καθαρισμό και χτίσιμο γκρεμισμένων τοίχων, ο καθένας μπορεί να υποθέσει πόσα χρόνια θα περάσουν για την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης έκτασης.

Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μας θυμίζουν κουρασμένα παλληκάρια, που καιρός είναι να πάνε σπίτια τους. Ότι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Μπορεί να θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Η κόπωση είναι εμφανής και όλοι ξέρουν, ότι η κούραση σε κάνει να κάνεις λάθη.

Απόδειξη πρόσφατη, τα γεγονότα στη μαρίνα της Νάουσας, που θα εμπλέξουν κάποιους και σε δικαστικές περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου