Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΔΕΥΑΠ παράγει έργο, όταν ο Δήμος περί άλλων τυρβάζει

 

Το έργο της αποχέτευσης των Λευκών και του Κώστου είναι ένα μεγάλο, σύνθετο και αναγκαίο έργο, κυρίως γιατί ο κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα είναι μεγάλος και η προστασία του τελείως απαραίτητη.

Δεν θα μπούμε στην πολιτική λογική, ότι προτεραιότητα είχε το έργο της Αγκαιριάς – Αλυκής. Αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία με την οποία θα ασχοληθούμε λεπτομερώς σε άλλο μας άρθρο.

Με αφορμή το έργο αυτό, που φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑΠ, θα προχωρήσουμε σε ορισμένες παρατηρήσεις – διαπιστώσεις που αφορούν τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και το Δήμαρχο.

Ο Γιώργος Πούλιος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και παλιός αυτοδιοικητικός έπραξε το αυτονόητο. Συνεργάστηκε στενά με το Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης τον κ. Νίκο Καραμανέ, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της. Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις του γίνονταν και γίνονται πάντοτε δεκτές στα πλαίσια μιας αρμονικής διοικητικής σχέσης με τον Πρόεδρο. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης είναι ομόφωνες ή σχεδόν ομόφωνες.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά και τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της επιχείρησης. Διαφήμισαν εαυτούς, ευχαρίστησαν την κυβέρνηση, αλλά λησμόνησαν να ευχαριστήσουν το βασικό συντελεστή του έργου, τον Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης και όσους υπαλλήλους εργάστηκαν για την ωρίμανση του φακέλου του έργου. Γιατί εάν δεν είχε ωριμάσει ο φάκελος δεν θα υπήρχε καμιά περίπτωση το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Και τέλος μια τρίτη παρατήρηση. Ο Γιώργος Πούλιος διοικεί την επιχείρηση έχοντας αναπτύξει πολύ καλή σχέση με το προσωπικό της. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι χωρίς τις φιλότιμες προσπάθειές των εργαζομένων, οι όποιες βλάβες στα δίκτυα, που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα θα αφήσουν χωρίς νερό περιοχές του νησιού και με εκτεταμένη ρύπανση πολυσύχναστες παραλίες του. Είναι αυτό που λέμε ότι ξέρει να διοικεί, λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας.

Αντίθετα η εικόνα που εμφανίζει η εσωτερική λειτουργία του Δήμου, είναι εικόνα διάλυσης. Και οι ευθύνες είναι μεγάλες και του Δημάρχου και κάποιων συμβούλων της πλειοψηφίας που απαξιώνουν το προσωπικό και μάλιστα αυτό που υπηρετεί σε καίριες θέσεις, όπως είναι οι οικονομικές υπηρεσίες. Αυτό ήταν ιδιαίτερα έκδηλο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τα συμβαίνοντα στο τουριστικό καταφύγιο της Νάουσας.

Επιμύθιο. Κάποιοι θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για τα καλά λόγια που γράφουμε για τον δεξιό Γιώργο Πούλιο. Δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας απασχολεί η κρίση τους. Υπηρετούμε την αλήθεια και τα συμφέροντα του νησιού μας.

1 σχόλιο:


  1. Το ... ''επιμύθιο'', φαντάζει ως .... δίκη προθέσεων. Καλόν είναι να περιμένεις πρώτα. Αν εκδηλωθεί τέτοια ... ''κατηγορία'', επανέρχεσαι, αλλά με πλήρες σκεπτικό, για τις επιλογές και το τίμημά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή