Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις και διαφοροποιήσεις


Καμιά δημοτική εκλογική αναμέτρηση δεν μοιάζει με την προηγούμενη. Πάντοτε δημιουργείται διαφορετικό προεκλογικό τοπίο.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχαμε τέσσερις εκλογικούς συνδυασμούς, ενώ στις εκλογές του 2019 είχαμε μόνο δύο, όπου η εκλογή κρίθηκε από την πρώτη Κυριακή σε αντίθεση με το 2014, όπου χρειάστηκε δεύτερος γύρος εκλογών ανάμεσα στο Μάρκο Κωβαίο και τον Χρήστο Βλαχογιάννη.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 3 συνδυασμοί, εκτός εάν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να συγκροτήσουν τέταρτο ψηφοδέλτιο.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα και των προσεχών δημοτικών εκλογών θα είναι οι μετακινήσεις δημοτικών συμβούλων από παράταξη σε παράταξη, που οφείλεται κυρίως στην δυσαρμονία σχέσεων ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων και στην διαφορετική μετεκλογική πολιτική που ακολούθησαν.

Θυμίζουμε, ότι ο Μάρκος Κωβαίου ήταν αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Χρήστου Βλαχογιάννη, ανεξαρτητοποιήθηκε, και ίδρυσε δική του δημοτική παράταξη.

Εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, Άγγελος Πατέλης και Θανάσης Μαρινόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας, Γιώργος Μπαρμπαρίγος, κάποια στιγμή διαχώρισαν τη θέση τους από την παράταξή του, ανεξαρτοποιήθηκαν και στην συνέχεια εντάχθηκαν στο συνδυασμό της Λαϊκής συσπείρωσης.

Ο Πάνος Κεμπάμπης από την παράταξη του Χρήστου Βλαχογιάννη μετακινήθηκε στην παράταξη του Μάρκου Κωβαίου και εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

Αλλά και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αναμένονται και πάλι διαφοροποιήσεις, αποχωρήσεις αλλά και εμπλουτισμός των ψηφοδελτίων με νέα πρόσωπα.

Ήδη έχουμε δυο ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη του Μάρκου Κωβαίου: του Ηλία Κουντρομιχάλη και του Πάνου Κεμπάμπη, ενώ από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά την μέχρι τώρα αξιοπρόσεκτη συνοχή της στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αναμένονται διαφοροποιήσεις και αποχωρήσεις.

Ερώτημα παραμένει εάν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και από τις δύο υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις, θα προσχωρήσουν στο νέο σχήμα που διαμορφώνεται από τον υποψήφιο δήμαρχο και έπαρχο Πάρου Αντιπάρου, Κώστα Μπιζά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου