Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Δημοτικές εκλογές: Και τρίτος συνδυασμός με επικεφαλής τον Έπαρχο Κώστα Μπιζά.


Στο τελευταίο φύλλο της Φωνής της Πάρου, (αριθμός 626), φιλοξενούνται δηλώσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων Μάρκου Κωβαίου και Κώστα Μπιζά καθώς και του Κώστα Ροκονίδα ο οποίος δεν διευκρινίζει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές, προφανώς λόγω των διαδικασιών που προβλέπονται στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στις δηλώσεις των Κωβαίου και Ροκονίδα γίνεται απολογισμός τους έργου τους, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα σχολιασμού, ενώ η δήλωση του Κώστα Μπιζά είναι μια τυπική δήλωση αγγελίας καθόδου στις εκλογές με σαφή όμως προσανατολισμό ότι ο συνδυασμός που συγκροτεί θα είναι ανεξάρτητος. Και αυτή τη δήλωση θα την σχολιάσουμε.

Στο ίδιο φύλλο γίνεται αναφορά και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα αναμένει την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος για να αποφασίσει επί του πρακτέου.

Μια άλλη πληροφορία που μας δίνει η εφημερίδα, χωρίς όμως λεπτομέρειες, έχει σχέση με «ανώνυμους σωτήρες», που «κρυπτόμενοι στην ανωνυμία τους επιχειρούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, να διαμορφώσουν ένα πολιτικό σκηνικό, ίσως και στο πλαίσιο στρατηγικής ή πιθανών συμμαχιών με πρακτικές ακόμα και δούρειου ίππου».

Με τις δηλώσεις των τριών δημοτικών παρατάξεων που φιλοξενούνται στην εφημερίδα, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη, αν θα υπάρξει και τέταρτο ψηφοδέλτιο. Οι τρεις συνδυασμοί ή και τέσσερεις διαφοροποιούν τελείως την εικόνα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών που ήταν «ντέρμπι».

Στις προσεχείς εκλογές εκτιμούμε, ότι θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις, από τις οποίες δεν μπορεί κανένας να προβλέψει ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος ή τρίτος. Γιατί από τους ψηφοφόρους του Μάρκου Κωβαίου ένα ποσοστό, που δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί, θα μετακινηθεί στην παράταξη του Κώστα Μπιζά και το ίδιο εκτιμούμε ότι θα συμβεί και με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με κριτήριο και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα τρία ψηφοδέλτια, ιδιαίτερα από τα χωριά που τον πρώτο λόγο έχουν τα σόγια και τα ρουσφέτια. 

Η προεκλογική περίοδος άνοιξε αρκετά νωρίς και αυτό οφείλεται στο ότι είμαστε τουριστικός προορισμός και επομένως η όποια προετοιμασία των υποψηφίων δημάρχων θα γίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου