Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Σχολιασμός της δήλωσης του Κώστα Μπιζά στη «Φωνή της Πάρου»

 

Ο Κώστας Μπιζάς επί πολλά χρόνια έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Χατζημάρκου, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα και συγκροτεί, όπως δηλώνει δημοτική παράταξη ανεξάρτητη, ενωτική, χωρίς τοπικισμούς και κομματικές επιρροές.

Επισημαίνει επίσης, στη δήλωσή του, «τις ραγδαίες εξελίξεις στο νησί από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που απαιτούν άμεσες στοχευμένες δράσεις, που θα προστατεύσουν το δημόσιο χώρο, το περιβάλλον και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού μας».

Ο Κώστας Μπιζάς διάλεξε το δύσκολο δρόμο του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου, έχοντας να αντιμετωπίσει στα δεξιά του το Μάρκο Κωβαίο και στα αριστερά του τον Κώστα Ροκονίδα και με την κεντροαριστερά να μην έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της.

Βέβαια, εδώ και καιρό, ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος αναζητεί μια τέτοια λύση, την οποία θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων του τόπου μας.

Ο Κώστας Μπιζάς καλείται να μας πείσει για την ανεξαρτησία του, όχι απεμπολώντας τα πολιτικά του πιστεύω, αλλά με μια δήλωσή του, ότι θέτει σε αναστολή την όποια κομματική σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία και την παράταξη Χατζημάρκου, για όσο διάστημα θα διαρκέσει ο προεκλογικός αγώνας, αλλά και μετά τις εκλογές, είτε ως δήμαρχος, είτε ως αντιπολίτευση.

Και το λέμε αυτό, γιατί οι δηλώσεις ανεξαρτησίας στα λόγια, δεν πείθουν, επειδή η λέξη έχει κακοποιηθεί από τη συχνή υποκριτική χρήση της.

Αλλά και το ψηφοδέλτιο, που έχει ξεκινήσει να συγκροτεί, θα πρέπει να είναι της ίδιας αντίληψης, από συμπατριώτες μας, που θα προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ή θα είναι ανένταχτοι και που θα τους ενώνει το κοινής αποδοχής πρόγραμμα της παράταξης.

Εάν το εγχείρημά του πείσει, τότε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θα τον στηρίξει από όλους του πολιτικούς χώρους.

Τέλος είναι χρήσιμο να γνωρίζει ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν καμιά σχέση με τις περιφερειακές. Αυτό θα το νιώσει πολύ σύντομα και θα δοκιμαστούν οι αντοχές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου