Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Σχολιασμός της δήλωσης του Κώστα Ροκονίδα στη «Φωνή της Πάρου»

 Κατά τη δική μας εκτίμηση ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος της Πάρου ήθελε και συνεχίζει να θέλει να τελειώνει με τη δημοτική αρχή του Μάρκου Κωβαίου. Το εξέφρασε ξεκάθαρα στις εκλογές του 2019. Γιατί εάν η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είχε ανακατέψει τα κομματικά με τα αυτοδιοικητικά, ο χυδαίος αντικομουνισμός, που εκδηλώθηκε προεκλογικά από την παράταξη Κωβαίου, δεν θα εύρισκε πρόσφορο έδαφος. Το κόμμα, που στο νησί μας σε κάθε εκλογική βουλευτική αναμέτρηση κινείται γύρω στο 5%, έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι η προεκλογική του τακτική έπρεπε να είναι διαφορετική και όχι οριζόντια. Δεν το έπραξε και το πλήρωσε η Πάρος. Γιατί με δήμαρχο τον Κώστα Ροκονίδα και με την ποιότητα που είχε το ψηφοδέλτιό του, θα είχαν αποτραπεί πολλά, για τα οποία τώρα ασκεί κριτική ως αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία, όπως υποστηρίζει, αποτελεί μαζί με τις προτάσεις της την προίκα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Στη δήλωσή του, ο Κώστας Ροκονίδας, προαναγγέλλει την ίδια προεκλογική τακτική, αφού δηλώνει, ότι «είμαστε εξαρτημένοι από τις καταστατικές μας αρχές», προφανώς της Λαϊκής Συσπείρωσης και του κόμματος.

Αλλά υπάρχει και η συνέχεια. Κατηγορεί συλλήβδην, όσους υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης από κομματικές επιρροές.

Γράφει παρακάτω στη δήλωσή του: «Την καραμέλα της ανεξαρτησίας την πιπίλισαν και την πιπιλίζουν πολλοί. Στην πράξη έχει αποδειχτεί δυστυχώς ότι αυτή η ανεξαρτησία είναι προάγγελος της εξάρτησης από συμφέροντα, από την πολιτική της συναλλαγής και την υποταγή στην πολιτική της κεντρικής εξουσίας που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του παριανού λαού και του τόπου». Ερώτημα δικό μας. Δηλαδή όσοι πιστεύουν στην ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης υποκρίνονται, ότι είναι ανεξάρτητοι; Ο Κώστας Μπιζάς, ο οποίος δηλώνει, ότι θα δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο και ενωτικό συνδυασμό, μας δουλεύει;

Στη δήλωσή του ο Κώστας Ροκονίδας, αφήνει υπονοούμενα για το τι θα πράξουν οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς. Αυτές οι δυνάμεις στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο του. Συνεργάστηκαν ως πρόσωπα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να αλλάξει η δημοτική αρχή στο Δήμο μας. Μπορεί τώρα να συνεργαστούν με την παράταξη του Κώστα Μπιζά, εάν υπάρξει προγραμματική σύγκλιση, για να πετύχουν αυτό που δεν πέτυχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Γιατί το ζητούμενο της μεγάλης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος της Πάρου είναι η αλλαγή στο δήμο και όχι τα κομματικά ποσοστά του όποιου κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου