Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Οι δικές μας προτάσεις για ένα ρεαλιστικό προεκλογικό δημοτικό πρόγραμμα (3)


Προτάσεων συνέχεια. Για τα αρχαία του λιμανιού της Παροικιάς

Θα το ξαναπούμε και πάλι. Τα προγράμματα των παρατάξεων πρέπει να είναι ρεαλιστικά και όχι να εικονογραφούν το μέλλον, στοχεύοντας στην παραπλάνηση του εκλογικού σώματος.

Εμείς συνεχίζουμε τις προτάσεις μας με ένα φαινομενικά εύκολο θέμα, που όμως είναι δύσκολο, επειδή έχουμε να κάνουμε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Πρόκειται για τον κόλπο της Παροικιάς και τις αρχαιότητες που βρίσκονται στη λεκάνη μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Είναι γνωστά στους αρχαιολόγους τα σημεία που υπάρχουν αρχαιότητες εντός του κόλπου της Παροικιάς. Αυτά τα σημεία θα μπορούσαν να συνεχίσουν να είναι δεσμευμένα και όχι ολόκληρος ο κόλπος. Αρκεί μια απόφαση του Κεντρικού αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ). Δεν έχει νόημα να μπαίνουν εμπόδια από μια υπηρεσία χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται για έργο που απαιτεί χρηματοδότηση. Πρόκειται για μια απόφαση που επαναφέρει τη λογική σε μια απόφαση, που σχετίζεται με την διαταραγμένη σχέση Δήμου και Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Όσον αφορά τα αρχαία που αναπαύονται στο βυθό της λεκάνης του Αγίου Νικολάου, η ανάσυρσή τους είναι εύκολη και χωρίς μεγάλο κόστος.

Η ανάδειξή τους σε μια πλατεία της Παροικιάς μαζί με τις αρχαιότητες που φυλάσσονται πέραν της εικοσαετίας σε αποθήκη θα υπηρετούσε δύο σκοπούς: την παρουσίαση του σημαντικού έργου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και την προβολή τμήματος της αρχαίας Πάρου.

Είναι μια προσπάθεια που μπορεί να ολοκληρωθεί στο χρονικό πλαίσιο μια θητείας, αρκεί η νέα δημοτική αρχή, (εάν προκύψει), διεκδικήσει από το κράτος των Αθηνών τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου