Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Τουριστική προβολή: όταν το προβαλλόμενο είναι αναντίστοιχο με την πραγματικότητα

Δεν θα διαφωνήσουμε με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την προβολή του νησιού μας στις εκθέσεις τουρισμού του εξωτερικού, αν και αυτού του είδους η προβολή έχει πλέον περιορισμένα αποτελέσματα.

Εκεί που διαφωνούμε ριζικά είναι ότι διαφημίζουμε το νησί μας για παροχή υπηρεσιών που δεν υπάρχουν ή υπολειτουργούν, γιατί τότε κοροϊδεύουμε τους επισκέπτες μας.

Ένα από αυτά (το πρώτο) είναι η ασφάλειά τους κατά την παραμονή τους στο νησί. Το Κέντρο Υγείας και οι γιατροί που υπηρετούν σ΄αυτό τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζονται εξοντωτικά, αφού το σύνολο του πληθυσμού πολλαπλασιάζεται ενώ ο αριθμός των γιατρών παραμένει ο ίδιος. Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και αφορά όλους μας.

Ένα δεύτερο είναι η οδική ασφάλεια. Πολλά είναι τα τροχαία επειδή, οι δρόμοι απαιτούν βελτιώσεις. Ασφαλτοστρώσεις, οδική σήμανση και διαγραμμίσεις παρέχουν ασφάλεια στους επισκέπτες, αλλά και σε εμάς τους ντόπιους. Και βέβαια επισταμένος έλεγχος στα πάσης φύσεως ενοικιαζόμενα οχήματα.

Ένα τρίτο είναι οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης. Δεν είναι μόνο η έλλειψη οργάνωσης των χώρων αυτών. Απουσιάζει η σήμανση που οδηγεί σ΄αυτούς. Αφήνουν οι τουρίστες το αυτοκίνητό τους, επισκέπτονται τον οικισμό (αναφερόμαστε κυρίως στην Παροικιά) και αγνοούν την επιστροφή, επειδή δεν υπάρχει επαρκής σήμανση που οδηγεί στα παρκινγκ. 

Ένα τέταρτο είναι η καθαριότητα, που για τους επισκέπτες μας ιδιαίτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί κεκτημένο. Δεν είναι μόνο οι πολυσύχναστε περιοχές όπως είναι το λιμάνι και οι κεντρικοί δρόμοι των οικισμών, είναι και τα δρομάκια που δέχονται επισκέπτες και που αυτά έχουν επίσης σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας.

Τέλος για άλλη μια φορά θα αναφερθούμε στις δημοτικές τουαλέτες. Η απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται, μας ντροπιάζει όλους.

Ποιος θα πήγαινε για δεύτερη φορά σε ένα εστιατόριο με βρώμικες τουαλέτες;

Κάπως έτσι σκέπτονται και όσοι επισκέπτονται τις δημοτικές τουαλέτες.

ΟΙ αναντιστοιχία ανάμεσα στο προβαλλόμενο και την πραγματικότητα μας εκθέτει όλους και κάνει ζημιά σε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί μας για δεύτερη φορά.

Ευτυχώς που οι επιχειρηματίες τουρισμού ανεβάζουν συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και σώζουν την κατάσταση. Αλλά μέχρι πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου