Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές

 Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αναφέρεται και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Διαβάσαμε πολλά και ενδιαφέροντα όπως:

  • Για κατάργηση της αντιδημοκρατικής εκλογής με 43% των δημάρχων από την πρώτη Κυριακή.

  • Για την επαναφορά της ξεχωριστής κάλπης για τις τοπικές κοινότητες.

  • Για κρατική επιχορήγηση των ΟΤΑ για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.

  • Για ενίσχυση των ΟΤΑ με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια της ανακύκλωσης.

  • Για την έμπρακτη αναπτυξιακή ενίσχυση των ΟΤΑ, με ουσιαστική συμμετοχή των Δήμων και των Περιφερειών στα χρηματοδοτικά εργαλεία ως προϋπόθεση για να υπάρξει δίκαιη ανακατανομή και κατανομή των πόρων, με σωστή ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των αναγκών, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

  • Για προσλήψεις προσωπικού στην αυτοδιοίκηση και επιμόρφωσή τους, και πολλά άλλα.

Το εντυπωσιακό όμως της απόφασης είναι, ότι δεν ενδιαφέρεται για κομματικά ψηφοδέλτια, «αλλά για ανοιχτά και νικηφόρα σχήματα με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και με πολιτική αξιοπιστία στις τοπικές κοινωνίες».

Και συνεχίζει:

«Επομένως, η συμμετοχή και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να προσανατολιστεί σε παρατάξεις και πρόσωπα, με σαφή προοπτική νικηφόρων αποτελεσμάτων».

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, αλλά με βάση τα όσα προαναφέρθηκαν, εκτιμούμε ότι θα στηρίξει νικηφόρα σχήματα με τα οποία συγκλίνει προγραμματικά και με τη συμμετοχή σε αυτά μελών και φίλων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου