Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι επισημαίνουν, αλλά η δημοτική αρχή αδιαφορεί…

 

Η προστασία της ζωής των κατοίκων του νησιού μας οφείλει να είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τους δημοτικούς μας άρχοντες, ιδιαίτερα σε χώρους δημοτικούς και κοινόχρηστους.

Τη φωτογραφία μας την έστειλε ο κοινοτικός σύμβουλος Παροικιάς Μιχάλης Ρουμπάνος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευσή του, γιατί η δημοτική αρχή αγνόησε μια σειρά προτάσεων της κοινότητας που θα βελτίωναν την ποιότητα της ζωής μας.

Η φωτογραφία εικονίζει κοινόχρηστο χώρο, που βρίσκεται πλησίον του γηπέδου της Παροικιάς και ο οποίος χρειάζεται έστω και πρόχειρα κάποιο προστατευτικό, γιατί με μια λάθος κίνηση μπορεί να βρεθεί κάποιος στο κενό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς που υπάρχει.

Σ΄ αυτόν το χώρο συχνάζουν άτομα κυρίως νεαρά, οσάκις γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Και λίγα λόγια για τον κοινοτικό σύμβουλο.

Ο Μιχάλης Ρουμπάνος και πριν από την εκλογή του, στο αξίωμα του κοινοτικού συμβούλου, και κατά το διάστημα της θητείας του, υπήρξε και παραμένει ενεργός πολίτης, που δεν αξιοποιήθηκε με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Διαθέτει πλούσιο ιστορικό υλικό που αφορά το νησί μας, διοργάνωσε με τη συμβολή της κοινότητας έκθεση που αφορούσε την Πάρο και την επανάσταση του 1821 και έχει δωρίσει σπάνια τάματα περασμένων αιώνων στο βυζαντινό Μουσείο της Εκατονταπυλιανής, που εκτίθενται σε βιτρίνα του Μουσείου.

Η δραστηριότητά του δεν εξαντλείται μόνο στη φροντίδα και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι γνώσεις του και οι προτάσεις του για την ανακύκλωση επικίνδυνων υλικών που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού είναι πολλές. Μόνο που η εφαρμογή σειράς μέτρων που προτείνει σκοντάφτει πάντοτε στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Δεν γνωρίζουμε, εάν ο Μιχάλης Ρουμπάνος θα πάρει μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Εμείς πάντως θα του το συνιστούσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου