Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ασκούμε κριτική, χωρίς να μηδενίζουμε το έργο κανενός


Δεν είναι στις προθέσεις μας να μηδενίσουμε το έργο του Μάρκου Κωβαίου, επειδή είμαστε απέναντι στην επανεκλογή του.

Όλοι οι δήμαρχοι στο πέρασμά τους έχουν αφήσει το μικρό ή το μεγάλο τους αποτύπωμα.

Και όλοι προβάλλουν το έργο τους μικρό ή μεγάλο, επικοινωνώντας το στο εκλογικό σώμα, εφόσον η πρόθεσή τους είναι να διεκδικήσουν μια δεύτερη ή και τρίτη θητεία.

Το μεγάλο ζήτημα όμως δεν είναι τα έργα που έχουν γίνει στη θητεία τους, που μπορεί να συνέπεσαν και με αυτήν, αλλά οι εκκρεμότητες που αφήνουν και όσα αναγκαία έργα υποδομής δεν προχώρησαν ή προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Εκεί θα τους κρίνουμε όπως και για όσα συνθέτουν την καθημερινότητά μας.

Π.χ. το αεροδρόμιο, που είναι έργο διαχρονικό, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι έργο δικό του; Και όμως εγκαινιάστηκε η λειτουργία του δύο φορές, ενώ το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι δήμαρχος τότε, που θα παραστεί στα εγκαίνια ολοκλήρωσής του και με ποια κυβέρνηση.

Το εμπορικό λιμάνι είναι μια μεγάλη εκκρεμότητα που μας αφήνει η διοίκηση Κωβαίου; Ασφαλώς “ναι”, είναι η απάντηση. Έκανε προσπάθειες; ασφαλώς “ναι”, θα πούμε καλόπιστα. Τότε γιατί το έργο σέρνεται για χρόνια; Μα γιατί οι προσπάθειές του, δεν ήταν αποτελεσματικές. Και γιατί δεν ήταν αποτελεσματικές; Μα γιατί δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους. Κάποιος άλλος στη θέση του θα μπορούσε. Ο Κωβαίος δεν τα κατάφερε. Αποτέλεσμα; οι πλωτές βόμβες με τα καύσιμα κυκλοφορούν ανενόχλητες χειμώνα – καλοκαίρι στο πολυσύχναστο επιβατηγό λιμάνι της Πάρου.

Πάμε παρακάτω. Παραπονιόμαστε όλοι για το έλλειμμα καθαριότητας του νησιού; Ασφαλώς “ναι”. Υπήρξαν περίοδοι με άλλους δημάρχους που η Πάρος ήταν καθαρή; Ασφαλώς “ναι”. Εδώ ευθύνεται η διοίκηση Κωβαίου; Η απάντηση είναι “ναι”.

Κάπως έτσι θα ασκήσουμε την κριτική μας με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και όχι μόνο για τη διοίκηση Κωβαίου αλλά και για την αντιπολίτευση, γιατί και εκείνη έχει τις ευθύνες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου