Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Κινητικότητα εμφανίζει το πολιτικό τοπίο της Πάρου.

 


Πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, προετοιμάζονται ιδρυτικές διακηρύξεις, ανακοινώνονται αποχωρήσεις από παρατάξεις και προσχωρήσεις σε άλλες και δηλώσεις στο παρασκήνιο περί μη συμμετοχής προσώπων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Οι πρωταγωνιστές στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι οι δύο που έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα ηγηθούν δημοτικών συνδυασμών, ο Μάρκος Κωβαίος και ο Κώστας Μπιζάς, με τον τρίτο να μην είναι γνωστός αφού η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις προθέσεις της.

Γίνεται αντιληπτό πως οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, αφού οι συνδυασμοί θα είναι τρεις και όχι δύο και με ένα εκλογικό νόμο που ευνοεί τον πρώτο συνδυασμό, εάν από τον πρώτο γύρο εξασφαλίσει το 43% του εκλογικού σώματος συν μία ψήφο.

Ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος έχει αποδείξει την αντοχή του στις εκλογικές αναμετρήσεις και παρά τη φθορά του, εξαιτίας της πολύχρονης παραμονής του στην διοίκηση του δήμου, θα δώσει την εκλογική μάχη με αξιώσεις.

Αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση θα επιδιώξει να παρουσιάσει το έργο της ως αντιπολίτευση και να διεκδικήσει την ψήφο του παριανού λαού με αξιώσεις.

Όμως το σκηνικό αυτών των εκλογών αλλάζει με την παρουσία σ΄αυτές του επάρχου Κώστα Μπιζά.

Ο Κώστας Μπιζάς είναι έμπειρος σε εκλογικές αναμετρήσεις, γνώστης των προβλημάτων της Πάρου, αφού έχει διατελέσεις και δημοτικός σύμβουλος, γνώστης και των προβλημάτων της Περιφέρειας αφού για πολλά χρόνια υπήρξε έπαρχος και για ένα διάστημα αντιπεριφερειάρχης και κατέρχεται στον τοπικό εκλογικό στίβο με επίσης αξιώσεις.

Όποιος επί του παρόντος επιχειρήσει να κάνει πρόβλεψη για το ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος και ποιος τρίτος θα δυσκολευτεί πολύ, επειδή το προεκλογικό τοπίο τώρα διαμορφώνεται και οι όποιες εκτιμήσεις θα είναι αυθαίρετες.

Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα επηρεαστούν από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων θα είναι και οι βουλευτικές εκλογές που προηγούνται των δημοτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου