Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ζούμε στην Ελλάδα του αναρχοκαπιταλισμού

 

Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα του αναρχοκαπιταλισμού, όπου συχνά απουσιάζει η ιεράρχηση των αναγκών.

Έργα σημαντικά εκτελούνται, ενώ έπρεπε να προηγηθούν άλλα εντελώς απαραίτητα. Και αυτό ισχύει και για τη μικρή τοπική μας κοινωνία.

Ποιος π.χ. θα διαφωνούσε εάν, αντί της επέκτασης του αεροδρομίου, είχε αποφασιστεί η κατασκευή ενός νοσοκομείου; Η προστασία της υγείας μας δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας;

Και όμως τα 47 εκατομμύρια της επέκτασης του αεροδρομίου βρέθηκαν, ενώ για την κατασκευή μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας λεφτά δεν υπάρχουν. Και για να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια (κατασκευής νοσοκομείου) θα χρειαστεί πολλή δουλειά, οργανωμένο σχέδιο δράσης και μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου. Και εάν αυτά υπάρξουν, ίσως μετά από 10 ή και παραπάνω χρόνια, γίνει πραγματικότητα αυτό το τόσο αναγκαίο έργο.

Όμως για όσους έχουν προβληματιστεί ή ακόμη προβληματίζονται για την αναγκαιότητα της επέκτασης του αεροδρομίου (και δεν αναφερόμαστε σε όσους πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν αυτό το έργο για λόγους ατομικών συμφερόντων), θέτουμε το παρακάτω πραγματικό και όχι υποθετικό ερώτημα: Εάν το ΣτΕ ακυρώσει το έργο, υπάρχει περίπτωση τα χρήματα αυτά να μεταφερθούν για την κατασκευή ενός άλλου αναγκαίου για το νησί έργου; Αυτό το ξεχνάμε. Τα χρήματα θα χαθούν για την Πάρο. Και για χρόνια πολλά το νησί, που είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός, θα παραμείνει με τις καλύβες, που ονομάζονται αίθουσες υποδοχής ή αναχώρησης επιβατών.

Αλλά και αναφορικά με το μήκος του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης, μήπως πρόκειται για διάδρομο που θα αλλάξει την κατηγορία του αεροδρομίου; Όχι βέβαια. Το αεροδρόμιο παραμένει στην ίδια κατηγορία. Απλά γίνεται περισσότερο ασφαλές. Αυτό είναι όλο.

 Όσον αφορά τα διάφορα ανεύθυνα που ακούγονται, ότι τάχα το αεροδρόμιο θα γίνει διεθνές, όσοι τα διαδίδουν, τα διαδίδουν εκ του πονηρού. Τα διεθνή αεροδρόμια έχουν άλλες προδιαγραφές, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το δικό μας.

Ας ευχηθούμε να υπάρξει μια ευνοϊκή για το έργο απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ας φροντίσουμε να ασχοληθούμε με τα άλλα τα σοβαρά, όπως είναι η καλύτερη οργάνωση της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου