Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Προεκλογικά φούμαρα


Κάθε προεκλογική περίοδο, ακούγονται υποσχέσεις.
Κανόνας.
Όταν όμως οι υποσχέσεις αυτές εμφανίζονται σαν άμεσα πραγματοποιήσιμες ενώ είναι εμφανέστατα μακροπρόθεσμες, έγκειται στην διορατικότητα και σοβαρότητα του εκλογικού σώματος να διακρίνει τις αποκρυπτόμενες διαφορές, και να τις κρίνει καταλλήλως.

Το συγκεκριμένο θέμα, γέννημα-θρέμμα του Δημάρχου, ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες προεκλογικά από τον Μάϊο του 2019, εκμεταλευόμενο κυρίως δύο βασικές ελλείψεις της Πάρου:
Δημόσια Υγεία και στέγη για γιατρούς, δασκάλους, υπαλλήλους κλπ.

Έλεγε τότε ο κ. Κωβαίος:
"Οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι αστυνομικοί αποφεύγουν την Πάρο γιατί η καθημερινότητά τους δεν είναι βιώσιμη. Δε γίνεται με μισθό 700 ευρώ να πληρώνουν ενοίκιο 500 ευρώ...εμείς θα τους προσφέρουμε σύγχρονες κατοικίες με πολύ οικονομικό ενοίκιο. Έτσι θα πετύχουμε το νησί να είναι πιο ελκυστικό για τους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα ο Δήμος θα αυξήσει τα δημοτικά του έσοδα."
Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, από το όλο πρότζεκτ, έχει γίνει μόνο ...η απόκτηση του χώρου.
Κατανοητές οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Τις οποίες ΦΥΣΙΚΑ και γνώριζε, αλλά αποσιωπούσε.

Ούτε αυτό όμως είναι το θέμα.
Το θέμα είναι ότι:
1. Στο μεταξύ (4 χρόνια) δεν έχει γίνει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για προσωρινή έστω επίλυση των προβλημάτων που και ο ίδιος παραδεχόταν, και
2. Η υπόθεση θα εξακολουθεί να είναι προμετωπίδα της συνεχούς προεκλογικής περιόδου του Δημάρχου, που ενώ δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα, θα ζητήσει άλλη μια θητεία για την ...ολοκλήρωσή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου