Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Νέα tempora, νέα mores;

 


Ακόμα και αυτοί που έχουν σοβαρή αλλεργία με το ‘γαρύφαλλο’, παραδέχονται τρία πράγματα για την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου:
1. Ότι είναι αμέμπτου ηθικής.
2. Ότι είναι απόλυτη στην τήρηση των Νομίμων διαδικασιών και κανονισμών.
3. Ότι ο Κώστας Ροκονίδας είναι Ο απόλυτος γνώστης των Νομίμων διαδικασιών σε όλους τους τομείς της τοπικής διακυβέρνησης.

Επακόλουθα αυτών βέβαια, είναι ο τακτικός καυτηριασμός ενεργειών του Δημάρχου και ‘ενοχλητικά’ ψηφίσματα ‘παρών’ στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε Επιτροπές, όταν οι προτάσεις είναι προβληματικές, ή παρεκκλίνουν από τα νόμιμα, κτλ.
(Εκ των υστέρων βέβαια, ΠΑΝΤΑ δικαιώνεται.)

Οπότε αναρωτιόμαστε τι άλλαξε;

Στο θέμα με τις λακκούβες, η Λ.Σ. Πάρου έβαλε στον ίδιο κουβά, τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο, ενώ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ότι ο πρώτος δεν θέλει ενώ ο δεύτερος είναι παγιδευμένος σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, λόγω ένστασης εργολάβου και δικαστήρια.
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες περί συνεργείων, εργολαβιών κλπ.
Απλά υπενθυμίζουμε ότι επί αντιδημαρχίας Κωβαίου ακόμα, η επιδιόρθωση στις λακκούβες, είτε στο Επαρχιακό είτε στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, γινόταν άμεσα μετά την επισήμανση, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου, την παραξενιά του Δημάρχου, την πληρώνουν οι Παριανοί. Πασιφανές και τι να κάνουμε...

Αλλά μας προξενεί απορία, γιατί η Λ.Σ. Πάρου, ενώ αυτά τα παίζει στα δάχτυλα, τηρεί αυτή τη στάση;

Αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί της και να κτυπά και αυτή κάτω από την μέση;
Δηλαδή, όλα επιτρέπονται στον Έρωτα, στον Πόλεμο και στην Προεκλογική περίοδο;


Παρακάτω τα Δελτία Τύπου για τις λακκούβες, της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου» και της «ΠΑΡΟΣ με Ευθύνη και Ενότητα»

=======================

ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ…

Τα προβλήματα του οδικού δικτύου. επαρχιακού και δημοτικού τα έχουμε επισημάνει στο παρελθόν πολλές φορές. Τώρα, χωρίς ιδιαίτερες βροχές το χειμώνα οι λακούβες μεγάλου βάθους είναι υπαρκτές τόσο στο δημοτικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο δημοτικός δρόμος των Καμαρών και ο επαρχιακός στο τμήμα Προδρόμου - Χοιρόλακα. Αντί λοιπόν δήμαρχος και έπαρχος να «κονταροκτυπιούνται» ποιος έχει περισσότερες λακούβες, ας βρουν τρόπο για να τις κλείσουν, όπως Περιφέρεια και Δήμος βρίσκουν τρόπους για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Ούτε η εργολαβία της Περιφέρειας που λόγω ένστασης έχει καθυστερήσει να εκτελεστεί περίπου 2 χρόνια ούτε οι επικείμενες ασφαλτοστρώσεις του Δήμου που επικαλείται ο Δήμαρχος απαντούν στο ερώτημα που απασχολεί τους δημότες, όταν καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις λακούβες.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν γίνει η «στραβή»;

Πάρος 19-2-23

=========================

Λαϊκισμός και από την <<Υπεύθυνη Αντιπολίτευση>>

Γνωστό το πρόβλημα με την κατάσταση του οδικού δικτύου της Πάρου και όχι μόνο με τις λακκούβες.

Γνωστή επίσης στην Λαϊκή Συσπείρωση η εμπλοκή στα δικαστήρια με τις ενστάσεις των εργολάβων που καθυστερούν την εκτέλεση των έργων επισκευής του περιφερειακού οδικού δικτύου.

Το ίδιο έργο  η Πάρος το έχει δει πολλές φορές. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στην αφαλάτωση που πέρασαν 8 χρόνια ταλαιπωρίας και στο αεροδρόμιο που και εκεί υπήρξαν ενστάσεις εργολάβων στο  ΣτΕ.

Παρόλα αυτά η  Λαϊκή Συσπείρωση, αν και γνωρίζει, αντί της αλήθειας στην πληροφόρηση, λαϊκίζει, παραπληροφορεί και κάνει λογοπαίγνια.

«Ισοπαλία»  λοιπόν στις λακκούβες μεταξύ Δημάρχου και Επάρχου.

Αυτή είναι η «Υπεύθυνη Αντιπολίτευση» των ίσων αποστάσεων του Κώστα Ροκονίδα που επί της ουσίας για οχτώ χρόνια στηρίζει στην εξουσία μια ανεπαρκέστατη Δημοτική Παράταξη και στόχο έχει την διαιώνιση του υπάρχοντος διπολικού σχήματος  που ευθύνεται για την κατάντια του νησιού. Ο παριανός λαός έχει καταλάβει πως παίζονται τα παιχνίδια στην πλάτη του και έχει πάρει την απόφαση να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να βάλει στο περιθώριο την μετριοκρατία που κυβερνά και τις σοφές κουκουβάγιες που ενδιαφέρονται μόνο να κολλάνε κομματικά ένσημα.

Δελτία τύπου και πέραν αυτών ουδέν.  Από συνδιαχείριση πάμε καλά.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου