Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Πάρος και δημοσκοπήσεις

 


Σύντομα θα βγει και στην Πάρο μια δημοσκόπηση για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές που παρήγγειλε η «Φωνή της Πάρου».

Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν πρόκειται να βγάλει κάτι το ουσιαστικό είτε είναι κατευθυνόμενη, είτε όχι, εκτός από μια πολιτική παραφιλολογία, που θα δώσει επικοινωνιακά επιχειρήματα στην παράταξη που το δείγμα θα βγάλει πρώτη.

Είμαστε βλέπετε μικρός τόπος και εύκολα ο καθένας ακόμα και εάν διαθέτει μικρή πολιτική εμπειρία, μπορεί να καταλάβει προς τα πού φυσά ο άνεμος.

Υπάρχει άλλωστε και το αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, που έδειξε πολύ καθαρά τι θα είχε συμβεί, εάν δεν είχαν γίνει την τελευταία εβδομάδα τα όσα γνωστά έγιναν και έδωσαν το οριακό προβάδισμα και τη νίκη στο Μάρκο Κωβαίο.

Αυτή τη φορά η παράταξη Κωβαίου υφίσταται μεγαλύτερη πτώση στην Παροικιά λόγω της παρουσίας και του Κώστα Μπιζά και στη Νάουσα τα ποσοστά της θα είναι χαμηλά για τον ίδιο λόγο.

Αλλά και στα άλλα χωριά, ακόμα και στη Μάρπησσα υπάρχει γκρίνια, που ενδέχεται να καταγραφεί και στην κάλπη.

Βέβαια ο δήμος, στο όνομα του οποίου ομνύομε, έχει εγκαταλειφτεί ή καλύτερα έχει μετατραπεί σε ένα απαράδεκτο ρουσφετολογικό μηχανισμό με υποσχέσεις που, μετά τις εκλογές, οι περισσότερες θα αποδειχτούν ψεύτικες, αλλά τη δουλειά τους θα την έχουν κάνει και θα δώσουν ένα ποσοστό στον Κωβαίο, που αυτό το χρονικό διάστημα τρέχει και δεν φτάνει, λες και βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Το ερώτημα είναι, για να επανέλθουμε στη δημοσκόπηση, ποιον εξυπηρετεί.

Είναι μιμητισμός; Αλλά δεν βλέπουμε την αναξιοπιστία τους σε εθνικό επίπεδο; Το ΝΑΙ των δημοσκοπήσεων για το δημοψήφισμα, δεν έγινε ΟΧΙ στην κάλπη; Στις πρόσφατες εκλογές στη Κύπρο δεν έπεσαν έξω; Και μετά την τραγωδία των Τεμπών, όπου όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο, ο Μητσοτάκης δεν προηγείται πάλι;

Μήπως επιχειρείται ο επηρεασμός της κοινής γνώμης του νησιού; Και προς ποια κατεύθυνση;

Όταν η δημοσκόπηση βγει στη δημοσιότητα θα έχουμε τη δυνατότητα να τη σχολιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου