Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΣ

Η Πάρος ασφαλώς δεν είναι ανεξάρτητο κρατίδιο και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας.

Οι αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης και της περιφέρειας μας επηρεάζουν άμεσα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τις δεχόμαστε άκριτα, όταν αγνοούν βασικές προτεραιότητες του νησιού ή είναι σε λάθος κατεύθυνση. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε χρέος να αντιδράσουμε με κάθε μέσον που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε αυτές οι λάθος αποφάσεις να αλλάξουν.

Αλλά και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να χαιρετήσουμε μια κυβερνητική απόφαση, όταν αυτή εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού και λύνει προβλήματα.
Ταυτιζόμαστε με την κυβερνητική πολιτική ή με τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μόνο εάν αυτές είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Αυτές υπερασπιζόμαστε, πολύ περισσότερο μάλιστα εάν έχουν προκύψει από λαϊκές συνελεύσεις ή τοπικά δημοψηφίσματα.

Τα συμφέροντα του νησιού είναι αυτά που έχουν προτεραιότητα και δεν παραμερίζονται έναντι της όποιας κομματικής σκοπιμότητας, όπως συμβαίνει τώρα με την παρούσα δημοτική αρχή.
Είναι νωπή ακόμα η περίπτωση των διπλών εγκαινίων του νέου αεροδρομίου.

Εάν π.χ. η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, αποφασίσει να μετατρέψει το νησί σε πάρκο βιομηχανικών ανεμογεννητριών εμείς θα αντιδράσουμε. Δεν θα δώσουμε μάχη για την τιμή των όπλων. Θα δώσουμε μάχη για να ανατρέψουμε την απόφαση.

Κοντολογίς δεν πρόκειται να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός, αλλά ούτε και να είμαστε στυφοί, όταν μια κυβερνητική απόφαση ή μια πρόταση της αντιπολίτευσης εξυπηρετεί τις ανάγκες του τόπου μας.

Κριτήριό μας πρέπει να είναι πάντοτε το συμφέρον του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου