Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Ότι είναι η Οία για τη Σαντορίνη είναι η Νάουσα για την Πάρο.

 

Η Οία έχει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που έρχονται πούλμαν γεμάτα με τουρίστες για να το απολαύσουν και να το φωτογραφίσουν και στη Νάουσα έρχονται από όλη την Πάρο για να απολαύσουν το γραφικό λιμανάκι με το κάστρο πίνοντας ούζο με καταπληκτικούς μεζέδες.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι παραλίες με υπέροχες αμμουδιές που είναι απλωμένες σχεδόν σε όλο τον κόλπο, από τον Άι Γιάννη και τις Κολυμπήθρες μέχρι τη Σάντα Μαρία και ακόμα παραπέρα.

Όμως ένας τουριστικός τόπος με τόση έκταση, με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, με ένα πλήθος επισκεπτών, που ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες δημιουργεί το αδιαχώρητο, έχει προβλήματα καθημερινότητας, τα οποία η δημοτική αρχή αδυνατεί να αντιμετωπίσει από έλλειψη οργάνωσης οφειλόμενη σε μη έγκαιρη προετοιμασία.

Η κουτσουρεμένη αυτοδιοίκηση της Νάουσας, όσο και να προσπαθεί, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πλήθος των καθημερινών προβλημάτων του χωριού, που δεν είναι πια χωριό, αλλά κωμόπολη.

Καταπατήσεις κοινοχρήστων χώρων, από συμφέροντα που μοιάζει να έχει συμβιβαστεί μαζί τους η δημοτική αρχή, η εξαφάνιση πεζοδρομίων από τους επιχειρηματίες που δεν ελέγχονται, προβλήματα με τους χώρους στάθμευσης και εδώ, όπως και στην Παροικιά, προβλήματα με τις δημοτικές τουαλέτες.

Και παρόλα αυτά οι Ναουσαίες και οι Ναουσαίοι επιμένουν μέσα από τοπικούς φορείς και με τον εθελοντισμό που τους διακρίνει να κρατούν το χωριό, στο βαθμό που μπορούν, ευπρεπισμένο και με εκδηλώσεις πολιτισμού ποιότητας, όπως αυτές του Πάρκου του Άι Γιάννη του Δέτη, που προκαλούν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

Η Νάουσα αξίζει καλύτερης μεταχείρισης και εμείς στο βαθμό που θα πετύχει το εγχείρημά μας θα το επιχειρήσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου