Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Το Βελέντζειο της σιωπής και της δημοτικής απαξίωσης

 

Συνέβη και αυτό επί Δημαρχίας Μάρκου Κωβαίου. Να μη συμμετέχει δήμαρχος στη διοίκηση του Βελεντζείου Ιδρύματος. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από συστάσεώς του.

Οι εκάστοτε Δήμαρχοι με τη συμμετοχή τους σέβονταν και τη βούληση του διαθέτη και με τις προτάσεις τους καθόριζαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία του.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της επιρροής που άσκησε ο τότε Δήμαρχος για την αγορά του υγειονομικού αεροπλάνου με χρήματα του Ιδρύματος.

Εδώ και αρκετό χρόνο κανένας μας δεν γνωρίζει κάτι για τη δραστηριότητά του, αφού ακόμα και στην πρόσφατη εκδήλωση τιμής στον Κώστο για τον μεγάλο ευεργέτη της Πάρου δεν παρέστη η Πρόεδρός του, ούτε βρέθηκε κάποιο από τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα να πει λίγα λόγια κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του των τελευταίων χρόνων.

Όμως χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος, εάν ενισχύει οικονομικά ή με ιατρικά μηχανήματα το Κέντρο Υγείας και επίσης τι σκοπεύει να πράξει για το υγειονομικό αεροπλάνο που είναι καθηλωμένο για χρόνια.

Είναι ερωτήματα που ζητούν απάντηση από τη διοίκηση του Ιδρύματος, η οποία για λόγους άγνωστους σε μας, σιωπά.

Η σιωπή όμως δεν είναι πάντοτε χρυσός και καλό θα ήταν η Πρόεδρός του να ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού μας για την πορεία και τη δραστηριότητα του Ιδρύματος, αφού γι΄αυτούς συστήθηκε και αυτούς αφορά.

Ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του Βελεντζείου, ότι η κριτική που ασκούμε είναι καλόπιστη και ότι είμαστε στη διάθεσή τους, να συμβάλουμε, εάν μας ζητηθεί, ιδιαίτερα στη διαχείριση του προβλήματος του υγειονομικού αεροπλάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου