Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κώστος: η δημοτική αρχή έγραψε στα παλαιά της υποδήματα τις προτάσεις της Κοινότητας.

 

Ο Κώστος, ως γνωστόν, είναι η μικρότερη κοινότητα της Πάρου. Οι κάτοικοί της είναι προοδευτικοί, έχουν συστήσει πολιτιστικό σύλλογο και με τις επιχορηγήσεις του Βελεντζείου, μέσω του δήμου (διαχρονικά) κρατούν το χωριό καθαρό και με μικρής κλίμακας έργα.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές οι δύο δημοτικές παρατάξεις ήλθαν ισόπαλες (133-133), και αφού πέρασε η προεκλογική και μετεκλογική περίοδος, σταδιακά οι αντιθέσεις αμβλύνθηκαν και τώρα συνεργάζονται, όπως προκύπτει από μια σειρά ομόφωνες αποφάσεις.

Το ζήτημα είναι ότι οι αποφάσεις των κοινοτήτων έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και για να αποκτήσουν υπόσταση, πρέπει να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο. Όμως όπως συμβαίνει και με άλλες κοινότητες και στην περίπτωση του Κώστου η δημοτική αρχή έγραψε στα παλαιά της υποδήματα τις προτάσεις της Κοινότητας.

Αλλά ας δούμε τι ζητά η κοινότητα.

Ένα γήπεδο για τη νεολαία του Κώστου, ανάπλαση της μοναδικής πλατείας του χωριού, ανακαίνιση του ιατρείου και αντιμετώπιση της αυθαίρετης στάθμευσης. 
Με απόφαση του Συμβουλίου (8/2019), την απαλλαγή από 2016 εώς 2019 χρεώσεων κοιμητηρίου, μείωση των τελών στο ήμισυ και ειδική μέριμνα για τους δωρητές.
Αυτά είναι όλα κι όλα που ζητούν οι Κωστιανοί και μάλιστα, πλην του Γηπέδου, με χρηματοδότηση του Βελεντζείου.

Όμως η δημοτική αρχή μιας ολόκληρης οκταετίας δεν μπόρεσε ούτε αυτά τα απλά να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις.

Και όταν αυτά συμβαίνουν στην πιο μικρή κοινότητα της Πάρου, εμείς έχουμε την απαίτηση να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παροικιά και η Νάουσα, που συγκεντρώνουν μαζί το 60% του μόνιμου πληθυσμού του νησιού και πολλαπλάσιο τουριστικό πληθυσμό;

Θα το πούμε για άλλη μια φορά.
Η δημοτική αρχή αποτελείται από κουρασμένα παλληκάρια που μπορεί να θέλουν, αλλά δεν μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου