Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας

 Σήμερα δημοσιεύουμε επιστολή συμπατριώτη μας.

Δεν γνωστοποιούμε το όνομά του σεβόμενοι την επιθυμία του. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Μας ενδιαφέρει η ουσία.
Γράφει ο Τ.Δ.:

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου σταδιακά ανανεώνεται και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την μελλοντική πορεία του τόπου μας.

Με πρώτη ματιά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αφού η εικόνα που εμφανίζει το νησί, έπειτα από 8 χρόνια διοίκησης από την παράταξη Μάρκου Κωβαίου, δεν είναι αυτή που περίμεναν οι κάτοικοί του. Ακόμα και οι πλέον ένθερμοι οπαδοί του έχουν καταλάβει ότι δεν μπορεί άλλο. Υπάρχει κόπωση και αυτό είναι κατανοητό.

Η αισιόδοξη προοπτική, έχει να κάνει με τους νέους μας, που ασχολούνται ήδη με το Δήμο ως δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αλλά και με άλλους που έχουν ήδη ξεκινήσει να ασχολούνται με τα κοινά μέσα από Συλλόγους και εκδηλώσεις. Δεν έχει σημασία η παράταξη στην οποία ανήκουν ή με ποια θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές. Είναι αρκετό ότι η τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου μπολιάζεται με νέο αίμα.

Αυτοί οι συμπολίτες μας βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, με επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, που όμως έχουν κάνει την επιλογή να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην κοινή υπόθεση, στο κοινό μας σπίτι, στο νησί μας.

Παρακάτω μερικά ονόματα νέων ανθρώπων που ήδη έχουν εμφανιστεί στην Πολιτική σκηνή της Πάρου.

Ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σε δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, τα πήγε αρκετά καλά.

Η πρώην κοινοτική σύμβουλος Αρχιλόχου Σπυριδούλα Καβάλη με το δυναμισμό που τη διακρίνει, παραμένει μαχητικό στέλεχος με εμβέλεια σε ολόκληρο το νησί.

Η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παυλάκη, με δυνατή παρουσία και πάντα εύστοχες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κοινοτικός σύμβουλος Κώστου Άγγελος Πιτσικάλης, αποτελεί την ήρεμη δύναμη της περιοχής του, που ενώνει και δεν διχάζει το χωριό.

Ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πάρου, Παναγιώτης Ιορδάνης, συνεχίζει με πετυχημένη δράση σε Συλλόγους.

Ο νεότερος όλων, Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Βελέντζας, με πλούσια δράση στα πολιτιστικά, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συνομηλίκους τους για συμμετοχή και άλλων νέων της ηλικίας του στα δημοτικά δρώμενα.

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι ‘εν δυνάμει’, που δοκιμάζονται σε Συλλόγους και δρώμενα, που κάποια στιγμή, θα κάνουν και αυτοί την είσοδό τους

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Πάρου έχει συνέχεια. Σιγά σιγά αλλά σταθερά ανανεώνεται με φρέσκα μυαλά, προσαρμοσμένα στο παρόν και στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησί μας και αυτό είναι από μόνο του ελπιδοφόρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου