Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Καλή χρονιά, ειρηνική και δημιουργική

 

Εισήλθαμε στο σωτήριο έτος 2023, προσδοκώντας κάτι καλύτερο από το προηγούμενο.

Πολλές οι σημερινές ευχές που ανταλλάσσονται από όλους μας, καταγράφοντας την ανάγκη μιας ανθρώπινης επικοινωνίας, που θα προσδώσει δύναμη και αισιοδοξία στην αντιμετώπιση των μελλούμενων.

Χαιρετήσαμε την έλευση του νέου χρόνου με εντυπωσιακές εορταστικές εκδηλώσεις, ανάλογα με τον πλούτο της κάθε χώρας, λες και επιδίωξή μας είναι να τον εξευμενίσουμε, ή άλλως να τον καλοπιάσουμε, ώστε να φέρει ό,τι καλύτερο ο καθένας μας επιθυμεί.

Καταγραφή επιθυμιών λοιπόν, γνωρίζοντας, ότι την επομένη της πρωτοχρονιάς, μετά το μικρό αυτό διάλειμμα, η ζωή θα συνεχιστεί με όσα καλά ή δυσάρεστα βιώνουμε.

Ο καθένας μας λοιπόν, θα συνεχίζει να διαχειρίζεται τα δικά του και οι λαοί θα συνεχίσουν τη συλλογική τους πορεία κουβαλώντας το άχθος της επιβίωσης με ανοιχτά ή κλειστά σύνορα και με γείτονες φιλικούς ή εχθρικούς.

Ο χρόνος, πέρα από τη φιλοσοφική του διάσταση και την αδυναμία μας να τον προσδιορίσουμε επακριβώς, αποτελεί και εργαλείο μέτρησης του συνόλου της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Πάντως για εμάς τους απλούς και καθημερινούς, σημασία έχει να αντλούμε διδάγματα από το παρελθόν, να σχεδιάζουμε με προσοχή το μέλλον και να ζούμε το άγιο παρόν, για το οποίο και μόνο είμαστε σίγουροι.

Καλή χρονιά, ειρηνική και δημιουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου