Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Διανύουμε έτος εκλογών με όλα τα παρεπόμενα

 


Έτος εκλογών το 2023. Βουλευτικές εκλογές που μπορεί να είναι και διπλές, εάν οι πρώτες δεν δώσουν κυβέρνηση, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία και περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που έχουν οριστεί για το μήνα Οκτώβριο.

Λογικό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών να εστιαστεί στις εκλογικές αναμετρήσεις, αφού αυτές αφορούν τη ζωή μας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το νησί μας είναι τουριστικός προορισμός που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτιμάται ότι θα έχουμε τουριστική κίνηση ανάλογη με την περσινή.

Είναι αυτονόητο ότι οι υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής θα είναι αυξημένες και ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με την προετοιμασία του νησιού εγκαίρως.

Όμως για την ώρα δεν έχουμε διαπιστώσει να έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή, που σημαίνει ότι και φέτος θα έχουμε μία από τα ίδια, με κύρια προβλήματα το κυκλοφοριακό, τους χώρους στάθμευσης και την καθαριότητα.

Αντιλαμβανόμαστε την ανασφάλεια της δημοτικής αρχής, αφού αμφισβητείται έντονα το ενδεχόμενο επικράτησής της στις προσεχείς εκλογές, από ισχυρή μερίδα του εκλογικού σώματος. Όμως ο Δήμος οφείλει να λειτουργεί και να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Η εγκατάλειψη του Δήμου, από τους δημοτικούς μας άρχοντες, επειδή τρέχουν για εξασφαλίσουν άλλη μια θητεία, έχοντας αφήσεις τα πάντα χύμα, εντός και εκτός δήμου, δεν τους τιμά. Η καρέκλα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά η ανιδιοτελής προσφορά στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου