Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Το υψηλό ενοίκιο που εξασφάλισε ο Δήμος σε ακίνητό του στο λιμάνι, προκαλεί πολλές συζητήσεις

Αναστάτωση προκάλεσε το υψηλό μηνιαίο μίσθωμα των 20.500 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος από ακίνητό του, που βρίσκεται στο λιμάνι της Πάρου.

Οι παριανοί επιχειρηματίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, πρόσφεραν μίσθωμα μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Όμως αποχώρησαν, αφού διαπίστωσαν, ότι με υψηλότερο μίσθωμα δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επιχείρηση εκεί, ούτε με ένα στοιχειώδες κέρδος.

Το γεγονός ότι το μίσθωμα χτυπήθηκε από δύο μη παριανούς επιχειρηματίες, εκ των οποίων ο ένας δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και ο άλλος στην αρτοποιία, δύο εξηγήσεις μπορεί να έχει.

Η πρώτη, ότι δεν γνωρίζουν καλά την παριανή οικονομική πραγματικότητα και επομένως έκαναν λάθος εκτίμηση και η δεύτερη ότι βλέπουν δυναμικές οικονομικές εξελίξεις στο νησί, που εμείς δεν τις βλέπουμε.

Στην πρώτη περίπτωση το έργο το έχουμε ξαναδεί, με επιχειρηματία που μίσθωσε το ακίνητο με υψηλό ενοίκιο, μπήκε μέσα και στο τέλος το εγκατέλειψε.

Στη δεύτερη θα περιμένουμε. Ίσως το ακίνητο του λιμανιού να αποτελεί μέρος ευρύτερου οικονομικού σχεδιασμού του επιχειρηματία.

Πάντως, όπως και να έχει, το υψηλό ενοίκιο που εξασφάλισε ο Δήμος, θα προκαλέσει ανακατατάξεις στα ενοίκια των ακινήτων που βρίσκονται στη ζώνη του λιμανιού και ευρύτερα. Αυτό δεν αποτελεί καλή εξέλιξη ούτε για τους μεσαίους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε νοικιασμένα ακίνητα, αλλά ούτε και για τους ιδιοκτήτες, με τις αναπόφευκτες αναπροσαρμογές του ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου